Reklama

Miliardář Vítek má v boji o Immofinanz odhodlaného vyzyvatele

CPI Property Group
ČTK

O rakouskou realitní firmu Immofinanz se rozhořel boj. V pátek podala nabídku na její převzetí společnost CPI Property Group (CPIPG) realitního magnáta Radovana Vítka. Hned v pondělí se objevila konkurenční nabídka od rakouské S Immo. Ta navíc za asi desetiprocentní podíl nabízí víc než český miliardář, píše agentura APA.

Reklama

Vítkova firma má v Immofinanz už 21,4 procenta akcií a zajistila si dalších 10,6 procenta od společnosti RPPK Immo. CPIPG akcionářům nabídla za jednu akcii 21,2 eura (téměř 540 korun). Společnost S Immo AG vlastní 14,2 procenta akcií. Uvedla, že za zhruba deset procent akcií nabízí vyšší cenu, a to 23 eur. To je o 7,7 procenta více, než činila páteční závěrečná cena akcií na burze.

S Immo chtěla původně svůj podíl v Immofinanz letos prodat. Na základě usnesení představenstva a dozorčí rady ale firma oznámila, že podává dobrovolnou dílčí nabídku na zhruba deset procent akcií, aby získala ve firmě podíl kolem 25 procent. Cenu, kterou za akcii Immofinanz nabízí CPIPG, považuje S Immo za nepřiměřenou a jako jeden z hlavních akcionářů tuto nabídku nepřijme. Zvýšení podílu tak považuje za nejlepší způsob, jak posílit a zachovat hodnotu společnosti a svého podílu.

CPI Group Radovana Vítka

Miliardář Vítek pokračuje v evropské expanzi. Chce rakouskou Immofinanz

Vítkova CPI Property Group se stala největším akcionářem rakouské realitní společnosti Immofinanz s podílem 21,4 procenta. Zároveň ohlásila plán převzetí celé společnosti, uvedla společnost.

Přečíst článek

Immofinanz je významným vlastníkem kvalitních komerčních nemovitostí a s jejími akciemi se obchoduje na vídeňské burze. Kromě Rakouska vlastní reality ve středoevropských zemích, kde má silné zastoupení také CPIPG. Je to Německo, Česká republika, Polsko a Maďarsko. V Immofinanz doposud jako investor působil Vítkův syn Radovan Patrick Vítek.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Vlastní nemovitosti v Česku, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, ve Švýcarsku, dále ve Francii, v Rumunsku, Rusku a Británii. Vítek vlastní v CPI Property Group 87,8 procenta. Podle časopisu Forbes je jedním z osmi českých dolarových miliardářů.

Sloane Square v Londýně

Muž obviněný z realitního podvodu vůči Vatikánu bude vydán do Itálie

Další problém Vatikánu s nákupem luxusních realit v Londýně spěje k italskému soudu. Gianluigi Torzi obviněný z toho, že z vatikánských úředníků vymámil peníze na nákup luxusního domu na Sloane Square v Chelsea (na snímku), by měl být poslán zpět do Itálie, kde bude čelit trestnímu stíhání, rozhodl londýnský soudce. Vatikán prostřednictvím Torziho utratil za bývalý obchodní dům Harrods v roce 2018 asi 350 milionů eur (téměř devět miliard korun).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme