Reklama

Netflix propustí další stovky lidí, jedná o spolupráci s Googlem

Netflix, ilustrační foto
iStock
Eliška Zemanová
elz

Největší světová streamovací platforma Netflix se poprvé za dekádu potýká se závažnou ztrátou předplatitelů. Firma minulý měsíc oznámila propuštění 150 zaměstnanců, teď odejde dalších 300. Za pokles zájmu o streamovací služby může hlavně rostoucí konkurence a odeznívání pandemie covidu, která lidem opět otevřela i jiné možnosti trávení volného času. Mnozí spotřebitelé také kvůli vysoké inflaci ve světě na zábavě šetří, uvedl server CNN.

Reklama

Netflix se snaží vymyslet způsob, jak negativní vlnu zvrátit a dostat platformu, která má 221,6 milionu předplatitelů, zpět na správnou cestu. Přemýšlí například nad omezením sdílení hesel mezi předplatiteli či zavedením nové levnější úrovně předplatného, které bude obsahovat reklamyNetflix vede jednání o možné marketingové spolupráci s dceřinou firmou Alphabetu Google a s NBC Universal společnosti Comcast.

Snímek ze seriálu Netflixu Stranger Things, IV. série

Stranger Things jako záchrana Netflixu? Seriál má stále úspěch, rozhodne konec čtvrté řady

Očekávaná čtvrtá série kultovního seriálu Stranger Things se na Netflixu objeví na dvě části. Prvních sedm epizod se krátce po květnové premiéře okamžitě zařadilo mezi nejúspěšnější seriály Netflixu všech dob. Rozuzlení čtvrté řady jde na obrazovky a monitory v pátek 1. července. Netflix nyní prožívá zásadní období, protože ztrácí předplatitele. Stranger Things se mohou stát důležitým zachráncem, píše v analýze Stanislav Šulc.

Přečíst článek

Největší konkurent Netflixu, společnost Disney+, už také uvedl, že zavede předplatné s reklamou

Nevole na Wall Streetu

Dubnové propouštění vyvolalo vlny na Wall Street a investory vedlo k tomu, že z tržní hodnoty Netflixu smazali miliardy dolarů. Akcie společnosti se letos propadly zhruba o 70 procent.

„Zatímco pokračujeme v investicích, museli jsme zároveň provést takové úpravy, aby naše náklady rostly souběžně s tržbami,“ komentoval ve čtvrtek mluvčí společnosti pro CNN propouštění.

Bitva o českého diváka vrcholí. Disney+ nabídne stovky filmů a seriálů

Disney+ nabídne již od 14. června stovky filmů a seriálů v češtině či s titulky včetně kompletních Hvězdných válek či legendární Sněhurky a sedmi trpaslíků. Největší studio světa zároveň chystá masivní produkce mimo USA. Na česká díla z produkce Walta Disneyho si však zatím počkáme, prozradilo studio exkluzivně serveru newstream.cz. 

Přečíst článek

„Jsme našim bývalým zaměstnancům velmi vděční za vše, co pro Netflix udělali, a proto usilovně pracujeme na tom, abychom je v tomto obtížném období podpořili,“ dodal mluvčí. K propouštění dochází převážně ve Spojených státech.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Snímek Síla psa režisérky Jane Campionové s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli má v roce 2022 nejvíce nominací na Oscara, celkem dvanáct.

Stanislav Šulc: Oscary čeká historický ročník. Vyhraje Apple, Netflix nebo Japonci?

Přečíst článek
Against the Ice (2022)

Netflix zveřejnil nabídku na rok 2022 včetně pražského Gray Mana. A také zdražuje

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme