Reklama

Netflix opět investuje do výroby, koupil trikové studio Scanline

Netflix, ilustrační foto
iStock
Dušan Kütner
duk

Netflix koupil malé studio vizuálních efektů Scanline VFX, které se mimo jiné podílelo na nyní již čtyřech řadách divácky úspěšného seriálu Stranger Things. Streamovací služba mohutně v posledních letech investuje do vlastní a často pozoruhodné produkce s cílem posílit svou pozici na výsostně konkurenčním filmovém trhu. Cena transakce nebyla zveřejněna.

Reklama

„Plánem je investovat do infrastruktury a pracovní síly Scanline,“ citovala agentura Bloomberg viceprezidentku pro provoz studia Netflixu Amy Reinhardovou. 

Netflix, jehož původní tvorba v poslední době zahrnuje globální megahit Hra na oliheň, v originále Squid Game, stále více vyrábí své programy interně. Díky tomu streamovací služba předpovídá, že ve čtvrtém čtvrtletí získá 8,5 milionu předplatitelů po celém světě s pomocí dalších originálních titulů, jako jsou Red Notice, Don't Look Up a The Unforgivable. 

Netflixu v období od července do září přibyly čtyři miliony abonentů, celkem jich má téměř 214 milionů. Nárůst byl mnohem vyšší, než například u konkurenční streamovací služby Disney+, kterou si ve stejném období předplatilo 2,1 milionů zájemců.

Hra o oliheň (v originále Squid Game)
video

Hra na oliheň vydělá Netflixu 891 milionů dolarů. To je čtyřicetkrát víc, než stála

Drsný jihokorejský seriál Hra na oliheň (v originále Squid Game), který se stal podzimním hitem Netflixu včetně Česka, se nejpopulárnější streamovací službě vyplatí. Podle interních dokumentů firmy, na které se odvolává server Bloomberg, by měl seriál o hře na přežití vygenerovat hodnotu 891 milionů dolarů (asi 19,5 miliardy korun). Výroba seriálu stála 21,4 milionu dolarů, tedy asi čtyřicetkrát méně. Netflix uniklé neoficiální informace nekomentoval.

Přečíst článek

Scanline, známý pro fotorealistické efekty a virtuální produkci, se již nyní podílel na některých snímcích v nadcházející produkci Netflixu, jako je akční thriller od bratří Russových The Grey Man. V minulosti bylo možné vidět jejich dílo v kultovní Hře o trůny a filmu Godzilla vs. Kong. V roce 2008 obdržela firma technického Oscara za systém vykreslování tekutin.

Scanline bude nadále fungovat jako nezávislé studio a spolupracovat s dalšími klienty, stejně jako Netflix bude spolupracovat i s dalšími studii, která produkují vizuální efekty, podotkl Bloomberg.

Seriál Kolo času od Amazon Prime Video
video

Amazon se vrátí do Česka. Natočí tu i druhou řadu Kola času

Fantasy seriál Kolo času podle stejnojmenné knižní ságy se stal historicky největším filmovým projektem u nás. Amazon tu natáčel 163 dní a utratil kolem dvou miliard korun.

Přečíst článek

Pro Netflix je to další akvizice od září, kdy koupil herní studio Night School Studios. Šlo o první převzetí firmy, která se specializuje na vývoj videoher. Cena rovněž nebyla zveřejněna.

Videohry jsou nicméně horkou sázkou Netflixu, který si jejich zařazením do nabídky chce udržet své vedoucí postavení mezi streamovacími platformami.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Snímek Síla psa režisérky Jane Campionové s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli má v roce 2022 nejvíce nominací na Oscara, celkem dvanáct.

Stanislav Šulc: Oscary čeká historický ročník. Vyhraje Apple, Netflix nebo Japonci?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme