Reklama

Neočkovaní mají smůlu. Americká Citi je vyhodí z práce

Citi
Billie Grace Ward from New York, USA, CC BY 2.0 via Wikimedia Commons

Žádná injekce, žádná práce. To je heslo, které razí americký finanční gigant.

Reklama

Zaměstnanci Citigroup budou od 14. ledna smět ve firmě pracovat, jen pokud budou očkovaní proti covidu-19. S odkazem na své zdroje to píše agentura Reuters. Banka je první velkou firmou na Wall Street, která se rozhodla pro takto striktní přístup.

Finanční průmysl se již dlouho snaží o návrat k běžnému provozu. Potýká se ale s tím, jak bezpečně přivést pracovníky zpět do kanceláří v době, kdy se šíří vysoce nakažlivá varianta covidu-19 omikron.

ilustrační foto

Gastronomii zase čeká těžký rok. Restauracím stále chybí personál

Pohostinství patří mezi pandemií nejvíc zasažené obory podnikání. Gastro scénu ovlivňovaly v posledních měsících jak preventivní vládní omezení proti šíření koronaviru, tak i úbytek personálu. Aktuálně provozovatelé gastro podniků čelí i zdražování potravin. Rok plný výzev čeká tuzemské restaurace i letos, bojovat budou především s nedostatkem pracovní síly.

Přečíst článek

Citigroup oznámila politiku "žádná injekce, žádná práce" pro americké zaměstnance už v říjnu. Na Wall Street se k tomuto kroku odhodlala jako první. Povinnost nechat se očkovat, pokud chtějí v podniku dále pracovat, ale už před ní vyhlásil technologický gigant Google nebo aerolinky United Airlines.

Vyhazov týden po Vánocích

Agentura Bloomberg dříve informovala, že Citigroup pošle pracovníky, kteří se nařízení do 14. ledna nepodrobí, na neplacenou dovolenou. Pracovní poměr pak s nimi ukončí v závěru měsíce.

Bloomberg s odkazem na mluvčí Citigroup napsal, že očkovat už se nechalo více než 90 procent zaměstnanců. A nadále jich prý rychle přibývá.

Jenže ne všichni jsou nadšení. "Sedím doma dva roky, skoro nechodím do kanceláře, takže mi to přijde trošku přehnané. Firma se ukazuje na úkor toho,  že vyhrožuje zaměstnancům vyhazovem týden po Vánocích, " řekl Bloombergu George Padano.

Tomáš Čupr

Čuprův recept na úspěch: Najměte a zaplaťte top lidi, nabídněte jim opční program

U příležitosti vstupu do nového roku si zakladatel Rohlik.cz Tomáš Čupr na Twitteru zabilancoval a podělil se o svůj recept na úspěch. „Rohlík se v posledních 12 měsících stal jednorožcem a tržby za tu dobu dosáhly 500 milionů eur. Náš příběh by se mohl stát receptem pro každou firmu ze střední Evropy, jak uspět na celoevropském trhu,“ míní podnikatel. 

Přečíst článek

Jiří Rusnok, guvernér ČNB

Inflace 10 procent? Vyloučit to nelze, míní guvernér ČNB Rusnok

Centrální banka v reakci na růst cen bude i nadále zvyšovat základní úrokové sazby. Nad pětiprocentní hranici by však podle vyjádření Jiřího Rusnoka pro Český rozhlas jít neměla.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Banka Capital One kupuje vydavatele kreditních karet Discover za 35 miliard dolarů

Konkurence pro JPMorgan? V USA vzniká nový bankovní gigant, prsty v tom má i Buffett

Přečíst článek
Čínský hospodářský zázrak se nekoná

Čínský hospodářský zázrak se nekoná. Tamní vláda musí stimulovat ekonomiku

Přečíst článek
Lukáš Kovanda: Zbavte se akcií ČEZ, radí svým klientům velké americké banky

Lukáš Kovanda: Zbavte se akcií ČEZ, radí svým klientům velké americké banky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme