Reklama

Musk rozdal další výpovědi. Twitter od jeho příchodu přišel o 70 procent zaměstnanců

Elon Musk
ČTK
 ČTK

Společnost Twitter propustila dalších nejméně 200 zaměstnanců, což je asi deset procent její pracovní síly. S odkazem na své zdroje o tom v neděli informoval server listu The New York Times (NYT).

Reklama

Je to už minimálně osmé kolo propouštění od konce loňského října, kdy firmu zhruba za 44 miliard dolarů (asi 985 miliard korun) převzal podnikatel Elon Musk. Od jeho příchodu se počet zaměstnanců snížil přibližně o 70 procent.

Poslední vlna propouštění se zřejmě týká produktových manažerů, datových vědců a softwarových inženýrů, kteří pracovali na strojovém učení a spolehlivosti webu, uvedl newyorský deník. Twitter na žádost agentury Reuters o komentář zatím nereagoval.

Počátkem listopadu Twitter kvůli snižování nákladů zrušil asi 3700 pracovních míst. Podle Muskovova vyjádření z ledna měl Twitter přibližně 2300 aktivních zaměstnanců.

Elon Musk obvinil média z rasismu vůči bělochům

Zatímco americká média dala ban Scottu Adamsovi, autorovi komiksu Dilbert, za jeho rasistické výroky mířené proti černochům, Elon Musk vystoupil na jeho podporu. V nedělním tweetu šéf Twitteru obvinil média z rasismu vůči bělochům. S důkazy pro své tvrzení se ovšem neobtěžoval.

Přečíst článek

Podlomené finanční zdraví

Nový šéf Twitteru v listopadu uvedl, že služba se potýká s „masivním poklesem tržeb”, neboť inzerenti snížili výdaje kvůli obavám z moderování obsahu. Firma se nedávno začala dělit o tržby z reklamy s některými tvůrci obsahu.

Někteří kritici se obávají, že Muskovy úsporné kroky v Twitteru se odrážejí na funkčnosti stejnojmenné sociální sítě a regulaci jejího obsahu. Musk tento měsíc řekl, že mu bude trvat zhruba do konce letošního roku, než společnost stabilizuje a zajistí její finanční zdraví.

Elon Musk

Zdeněk Pečený: Musk není žádný Superman. Koupě Twitteru mu láme vaz

Kdysi nejbohatší muž světa nezažívá nejlepší rok. Bohatství se mu smršťuje nejen kvůli klesajícím cenám akcií automobilky Tesla, ale také kvůli sociální síti Twitter, z jejíhož nákupu se mu nepodařilo vykroutit. Muskovo „cpaní se“ do Twitteru se ukazuje jako opravdu hodně špatný nápad, píše Zdeněk Pečený z Newstreamu.

Přečíst článek

Šéf automobilky Tesla Elon Musk

Musk prodal loni akcie Tesly za miliardy, další dal na charitu. A zbytek si už nechám, prohlásil

Ještě nedávno nejbohatší obyvatel zeměkoule Elon Musk loni věnoval na charitu akcie Tesly v hodnotě 1,9 miliardy dolarů. V uplynulém roce také prodal akcie prestižní automobilky za 23 miliard dolarů. V blízké budoucnosti se už jich ale zbavovat nehodlá, uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme