Reklama

Musk pomáhá okupované Ukrajině. Připojil ji přes satelity k internetu

Elon Musk
ČTK
Veronika Kudrnová
vku

Elon Musk se zapojil do pomoci okupované Ukrajině. Připojil ji k internetu přes své satelity z projektu Starlink. Šéf SpaceX to oznámil na Twitteru.

Reklama

Americký miliardář Elon Musk v sobotu večer oznámil, že na Ukrajině je nyní dostupné internetové připojení poskytované projektem Starlink jeho firmy SpaceX. K aktivaci připojení přes síť satelitů předtím Muska na Twitteru vyzval ukrajinský vicepremiér a ministr pro digitální transformaci. Přístup k internetu na Ukrajině narušila invaze ruských vojsk, píše agentura Reuters.

„Služba Starlink je teď na Ukrajině aktivní. Další terminály na cestě,” odpověděl Musk na tweet ukrajinského ministra Mychajla Fedorova. Vicepremiér na amerického miliardáře apeloval, aby poskytl Ukrajině „stanice Starlinku” a také aby promlouval k „duševně zdravým Rusům”.

Nezávislé satelitní připojení má hned několik výhod, ta nejpodstatnější je, že ho Putin jen tak nemůže „vypnout”. Podle analytiků byly po ruském útoku problémy s připojením k internetu hlavně na jihu a východě Ukrajiny, uvádí Reuters.

Projekt Starlink spočívá ve vytvoření satelitní sítě, která by umožnila vysokorychlostní připojení k internetu z jakéhokoli místa na světě. Společnost SpaceX už v rámci této iniciativy vypustila do vesmíru přes 2000 družic, přičemž podle Muska bylo v polovině ledna aktivních bezmála 1500. Celá satelitní konstelace by měla být dokončena do roku 2027, zahrnovat by měla téměř 12 tisíc družic.

>>>>>> Vše k válce na Ukrajině čtěte zde <<<<<<

Charkov, lidé v e frontě na bankomat

Západ stiskl „finanční jaderné tlačítko“. USA a EU se dohodly se zmrazení rezerv ruské centrální banky

Spojené státy a Evropská unie se dohodly na zamrazení rezerv ruské centrální banky, píše Bloomberg. Ta tak přichází o stovky miliard dolarů.

Přečíst článek

Elon Musk

Přihrál Musk bratrovi miliony? O podivný prodej akcií Tesly se zajímají regulátoři

Elon Musk čelí podezření, že svému bratrovi poskytl v předstihu informaci, která měla dopad na cenu akcií automobilky Tesla a Kimbal Musk tak stihl akcie výhodně prodat, píše list Wall Street Journal (WSJ).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme