Reklama

Microsoft prchá z Ruska, rozhodnutí se dotkne 400 zaměstnanců

Microsoft, ilustrační foto
Pixabay
Eliška Zemanová

Společnost Microsoft výrazně omezuje své podnikání v Rusku a připojuje se tak k seznamu významných technologických firem, které po ruské invazi na Ukrajinu omezují své aktivity v Rusku, nebo z něj zcela odcházejí. V březnu společnost pozastavila prodej nových produktů a služeb v Rusku, ale nadále podporovala stávající zákazníky a udržovala tamní kanceláře. S tím je nyní konec, píše Bloomberg.

Reklama

„V důsledku změn našich ekonomických vyhlídek a dopadu na naše podnikání jsme se rozhodli výrazně omezit naše aktivity v Rusku,“ uvedla společnost ve svém emailovém prohlášení. „Budeme pokračovat v plnění našich stávajících smluvních závazků s ruskými zákazníky, ale pozastavení nových prodejů zůstává v platnosti,“ dodala firma podle agentury Bloomberg.

ukrajinský krize

Rusko opět hledá cestu, jak se vyhnout bankrotu. U dolarových dluhopisů zkouší stejnou fintu jako u plynu

Rusko zdá se našlo způsob, jak obejít jedno z nejvíce bolestných sankčních opatření americké vlády. Zkoumá fintu, jak provést splátky dolarových dluhopisů v rublech. Mechanismus by byl podobný jako u plateb za plyn členských zemí EU. Pokud to projde, Rusko se tak opět vyhne možnosti prvního bankrotu kvůli nesplácení dluhů od roku 1917. Ochota zahraničních investorů k novému způsobu plateb ale nebude příliš velká, píše server CNBC.

Přečíst článek

Podle mluvčího společnosti se to dotkne více než 400 pracovníků. „Úzce spolupracujeme s postiženými zaměstnanci, abychom zajistili, že s nimi bude zacházeno s respektem, v tomto obtížném období budou mít naši plnou podporu,“ uvedl Microsoft.

Americké společnosti z oblasti technologií i dalších oborů začaly ukončovat své aktivity v Rusku po invazi na Ukrajinu. Například společnost IBM v březnu uvedla, že začíná pozastavovat své obchodní operace v této zemi, společnosti Apple a Nike zastavily prodej úplně. Německý výrobce podnikového softwaru SAP SE v dubnu uvedl, že podniká kroky ke „spořádanému ukončení“ svých operací v Rusku, přičemž plánuje přestat v zemi nabízet podporu pro on-premise produkty a zároveň ukončit poskytování cloudových služeb.

Miloš Zeman

Zeman přitvrdil. Putin patří před válečný soud v Kyjevě i Moskvě, prohlásil

Český prezident Miloš Zeman dál přitvrdil ve své kritice Kremlu za jeho invazi na Ukrajinu a ruský prezident Vladimir Putin patří před válečný soud v Kyjevě i Moskvě, prohlásil v rozhovoru pro ukrajinskou redakci Rádia Svobodná Evropa pořízeném 3. června, jehož znění nyní zveřejnil Pražský hrad na svých stránkách. „Válka na Ukrajině je skutečně nakonec válkou proti celému Západu a západní demokracii. Je to válka proti světovému řádu, jak ho známe, a týká se nás,“ uvedl mimo jiné.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme