Reklama

Konec legrace. Walt Disney zruší tisíce pracovních míst, firma chystá obří změny

Konec legrace. Walt Disney zruší tisíce pracovních míst, firma chystá obří změny. Na snímku šéf firmy Bob Iger a tradiční maskot zábavního kolosu.
ČTK/AP
 ČTK

Americká mediální a filmová společnost Walt Disney zruší 7000 pracovních míst na celém světě ve snaze ušetřit 5,5 miliardy dolarů (122 miliard korun) a přivést k zisku svoji streamovací divizi. Ve středu o tom informoval šéf firmy Bob Iger.

Reklama

„Jde o řešení, které se mi nedělá snadno, ale je nutné se vypořádat s výzvami, kterým dnes čelíme," řekl podle americké televize CNN Iger, který se do čela společnosti Walt Disney vrátil v listopadu poté, co její představensto odvolalo Boba Chapeka. Walt Disney začátkem října zaměstnával asi 220 tisíc lidí, z nich okolo 166 tisíc ve Spojených státech, uvádí CNN. Rušení pracovních míst se tak dotkne asi tří procent z celkového počtu zaměstnanců.

Disney se rozdělí na tři části

Společnost čeká také reorganizace, během níž se rozdělí na tři části. První bude zaměřená na zábavu a bude pod ní spadat film, televize a streamovaní, ve druhé divizi bude sportovní kabelová a satelitní televize ESPN, ve třetí pak zábavní parky Disney a produkty s nimi související.

Spotify propustí šest procent lidí

Twitter, Amazon, Google...a teď i Spotify. Propustí šest procent lidí

Švédská společnost Spotify, která je provozovatelem největší světové služby pro streamovaní hudby, má v úmyslu propustit zhruba šest procent zaměstnanců, což představuje kolem 600 pracovních míst. Firma to uvedla v tiskové zprávě. Připojila se tím k řadě dalších technologických podniků, které snižováním počtu zaměstnanců reagují na zhoršené hospodářské vyhlídky.

Přečíst článek

Agentura Reuters uvádí, že Walt Disney je další mediální společnost, která oznámila rušení pracovních míst kvůli zpomalujícímu nárůstu počtu předplatitelů a zostřené konkurenci o diváky streamovacích služeb. Už dříve propouštění oznámily firmy Warner Bros Discovery a Netflix. Společnost Walt Disney naposledy informovala o rušení pracovních míst v listopadu 2020 v době vrcholu pandemie COVID-19. Oznámila tehdy, že se to dotkne 32 tisíc zaměstnanců především v jejích zábavních parcích.

Walt Disney není jedinou známou americkou firmou, která chystá propouštění. Dále se to týká třeba výrobce počítačů Dell, výrobce letadel Boeing nebo poskytovatele videokonferenčních služeb Zoom Video Communications.

Zakladatel a dosavadní výkonný ředitel Netflixu Reed Hastings na snímku z roku 2017.

Konec éry zakladatele Netflixu Reeda Hastingse. Muže, který změnil vnímání televize

Muž, který znovu vymyslel televizi. Nikým menším není Reed Hastings, který v roce 1997 založil poštovní videopůjčovnu Netflix. Z té je nyní největší globální televize světa s původním obsahem bojujícím o Oscary a bavící více než 230 milionů diváků ve 200 zemích světa. Nyní Hastings končí v každodenní operativě. Nová éra Netflixu tak odstartovala právě nyní.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Ochromený Hollywood. Po scenáristech stávkuje i 160 tisíc herců

Ochromený Hollywood. Požadujeme úctu, vzkazuje studiím 160 tisíc stávkujících herců

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme