Reklama

Komárek dokončil převzetí provozovatele britské loterie Camelot

Karel Komárek
Se svolením KKCG
 ČTK

Společnost Allwyn Entertainment ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka uzavřela akvizici společnosti Camelot, která vlastní licenci na provoz prestižní britské Národní loterie. Informovala KKCG. Majitelem Camelotu byl doposud kanadský penzijní fond Ontario Teachers' Pension Plan.

Reklama

Převzetí ještě musí schválit příslušné úřady včetně britské Komise pro hazardní hry, jeho dokončení se tak dá čekat v prvním čtvrtletí příštího roku. Společnost Allwyn získala letos v září desetiletou licenci na provoz britské loterie, platit začne v únoru 2024. Současným provozovatelem je už od založení loterie v roce 1994 právě Camelot.

„Allwyn se zavázal, že zlepší Národní loterii, zvýší její přínos pro dobročinné účely a zlepší ochranu hráčů,“ uvedl generální ředitel Allwynu Robert Chvátal. Převzení podle něj společnosti pomůže naplnit její představy o budoucnosti Národní loterie.

Britská Národní loterie patří k největším na světě

Už na konci října server Sky News s odvoláním na informované zdroje uváděl, že dohoda o převzetí Camelotu by mohla být uzavřena v nadcházejících týdnech a hodnota transakce by měla činit 100 milionů liber (2,9 miliardy korun).

Desetiletá licence na provozování Národní loterie je největší zakázkou veřejného sektoru v Británii. Allwyn zvítězil mimo jiné díky příslibu, že na dobročinné účely vybere podstatně více než Camelot, slíbil také vysoké investice do nových digitálních produktů.

Karel Komárek

Komárkova Allwyn jedná o převzetí britských operací firmy Camelot

Společnost Allwyn Entertainment ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, která nedávno v Británii získala desetiletou licenci na provoz prestižní Národní loterie, jedná o koupi britských operací společnosti Camelot. Ta vlastní licenci na provoz loterie v současnosti. Oznámily to společnosti v dnešním prohlášení. Server Sky News s odvoláním na informované zdroje napsal, že dohoda by mohla být uzavřena v nadcházejících týdnech a hodnota transakce by měla činit 100 milionů liber (2,9 miliardy korun).

Přečíst článek

Britská Národní loterie patří k největším na světě. Od jejího vzniku v roce 1994 hráči dohromady získali více než 46 miliard liber na 670 tisíc dobročinných účelů po celé Británii.

Allwyn provozuje loterie v České republice, Itálii, Rakousku, Řecku a na Kypru. Dříve se jmenovala Sazka Entertainment.

Komárek patří k nejbohatším českým podnikatelům. Jeho firma KKCG se zaměřuje hlavně na podnikání v zábavě, ale také na ropu a plyn, informační technologie a reality. Skupina vyvíjí podnikatelské aktivity ve 36 zemích světa. Drží podíly mimo jiné ve společnostech Allwyn, Aricoma Group, MND Group, KKCG Real Estate Group, kapitálovém fondu Springtide Ventures a dalších.

Karel Komárek, KKCG

Komárkova Allwyn stopla vstup na burzu v New Yorku. Fúze s americkou firmou padla

Loterijní společnost Allwyn ze skupiny KKCG českého miliardáře Karla Komárka zastavila svůj vstup na burzu v New Yorku. Firma to zdůvodnila zvýšenou volatilitou na trhu, uvedla agentura Reuters. Společnost měla vstoupit na newyorskou burzu skrze fúzi s americkou společností Cohn Robbins Holdings (CRHC). Firmy se ale dohodly, že transakci neuskuteční.

Přečíst článek

PPF

PPF nalije šest miliard do Komárkovy loterijní firmy Allwyn

Investiční skupina PPF se zavázala investovat až 260 milionů dolarů, tedy 6,5 miliardy korun, do akcií loterijní firmy Allwyn, která patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme