Reklama

Kanadští piloti zuří. Nechtějí najímat kolegy ze zahraničí, ani z Česka

Sunwing, ilustrační foto
Profimedia.cz
 ČTK

Odbory pilotů kanadských aerolinek Sunwing se postavily proti plánu společnosti najímat piloty ze zahraničí, včetně těch z České republiky. Odbory žádají vládu, aby plán zastavila.

Reklama

Přepravce, který se zaměřuje na turisty, chce najímáním zahraničních pilotů čelit očekávanému nárůstu zájmu o cestování během prázdnin. Informovala o tom agentura Reuters.

Využívání zahraničních pilotů, kteří mají leteckým společnostem pomoci z problémů způsobených pandemií covidu-19, je však v Kanadě i Spojených státech pro odbory citlivé téma. Chtějí, aby si přepravci najímali piloty v domovských zemích, ačkoli si stěžují na jejich nedostatek.

Irské nízkonákladové aerolinky Ryanair - ilustrační foto

Maďaři uvalili novou daň na leteckou dopravu. Ryanair to vyřešil po svém: ruší lety do Budapešti

Maďarská vláda v červenci uvalila takzvanou daň z nadměrných zisků na řadu odvětví, včetně energetiky, bankovnictví, telekomunikací a letecké dopravy. Aerolinky tak musejí za každou letenku s odletem z maďarského letiště zaplatit státu zhruba deset eur. Ryanair tak nyní ruší většinu letů do Maďarska.

Přečíst článek

„Je to rána do tváře,“ řekl šéf odborů pilotů Sunwing Barret Armann. Do věci se podle něj musí vložit a plán zastavit kanadský ministr práce Seamus O'Regan.

Sunwing chce ve spolupráci s vládou v zimě přivést 65 pilotů jako dočasnou pracovní sílu ze zahraničí, částečně kvůli problému s množstvím personálu v létě, vyplývá podle Reuters z dokumentu odborového svazu Unifor. Ten odkazuje i na pracovní inzerát českého přepravce Smartwings, který hovoří o práci pilotů pod svou smlouvou v Kanadě.

Finnair, ilustrační foto

Aerolinky se potýkají s uzavřením ruského leteckého prostoru. Dálkové lety prudce zdražují

Na finského národního dopravce tvrdě dopadl covid a teď i uzavření ruského vzdušného prostoru. Lety do Asie se protáhnou o hodiny a ceny letenek se zdvojnásobily. 

Přečíst článek

Lufthansa

Nedostali jsme odpovídající nabídku. Piloti ze společnosti Lufthansa jdou do stávky

Odborová organizace pilotů Vereinigung Cockpit v německé letecké společnosti Lufthansa vyzvala k celodenní stávce v pátek. Podle prohlášení odborů byla jednání s vedením firmy o zvýšení mezd pilotů neúspěšná.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme