Reklama

Exšéf Škody Transportation jde řídit finance do EFG

Roman Lesný
EFG
 nst
nst

Tým společnosti Energy financial group, českého lídra v oblasti výroby biometanu, od listopadu posílil Roman Lesný, který nastoupil na pozici finančního ředitele. Lesný se dlouhodobě pohybuje zejména v sektorech dopravy, logistiky a strategického řízení firem, působil na mnoha manažerských postech v ČR a USA nebo jako poradce ministra dopravy. V EFG bude mít na starosti finanční strategii.

Reklama

 

Čtyřiapadesátiletý Lesný přichází do společnosti Energy financial group zejména s cílem posunout ji do vyšší korporátní úrovně, aby byla připravena na další rozvoj a na strategické spojení s významnými hráči na trhu. Hlavním úkolem Lesného bude tvorba finanční a investiční strategie skupiny, včetně emise zelených dluhopisů, která bude v souladu s probíhající zásadní transformací evropského energetického sektoru. Součástí této strategie bude zároveň úspěšné zavedení nefinančního reportingu (CSRD), který nově ukládá Evropská unie vybraným účastníkům finančního trhu, respektive firmám, bankám a investorům.

Lesný v minulosti působil na postu generálního ředitele Škoda Transportation, podílel se na restrukturalizaci aerolinií ČSA a také na záchraně letecké společnosti Smartwings. „V oblastech transportně-energetických systémů, ochraně životního prostředí a investic se pohybuji již mnoho let, proto mě těší, že budu moci získané zkušenosti naplno využít. Projekty skupiny EFG mi dávají velký smysl,“ podotýká ke svému nástupu Roman Lesný.

„Skupina EFG se dlouhodobě zaměřuje na energetické využití biologicky rozložitelného odpadu a za několik let působení si v této oblasti vybudovala silnou pozici lídra na českém trhu. Pro její udržení i další rozvoj je nutná významná posila našeho týmu, proto jsem rád, že u nás mohu přivítat Romana Lesného, který pomůže s vytvářením dlouhodobé finanční a investiční strategie a pomůže transformovat EFG ve významného hráče mezinárodní úrovně,“ podotýká k nástupu nového finančního ředitele Tomáš Voltr, místopředseda představenstva EFG.

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme