Reklama

Majitel Gucci si nedá pokoj, hasí další daňový požár v Itálii

značka Bottega Veneta patřící výrobci luxusního zboží Kering
Tony Webster / Creative Commons / Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)
Dušan Kütner
duk

Přes 187 milionů eur (asi 4,5 miliardy korun) doplatí nadnárodní výrobce luxusního zboží Kering vlastnící značky jako Gucci či Yves Saint Laurent finančnímu úřadu v Itálii jako součást dohody o urovnání sporu o údajné daňové úniky firmy v zemi.

Reklama

Skupina luxusního zboží Kering souhlasila, že zaplatí 187 milionů eur (206 milionů dolarů) za urovnání italského vyšetřování údajných daňových úniků týkající se značky Bottega Veneta, uvedl Bloomberg s odkazem na lidi obeznámené s touto záležitostí.

Je to během tří let druhý daňový problém Keringu v Itálii, neboť v roce 2019 v rámci podobné dohody týkající se značky Gucci zaplatil 1,25 miliardy eur (asi 30,5 miliardy korun).

Lusuxní švýcarské hodinky Audemars Piguet

Rusové vrací úder. Zabavili švýcarské hodinky za miliony dolarů

Agenti ruské tajné služby FSB zabavili v Moskvě zásoby luxusních švýcarských hodinek Audemars Piguet v hodnotě několika milionů dolarů. Rusové tvrdí, že jejich dovozce porušil celní předpisy, Švýcaři považují krok za „represivní opatření“ v odvetě za sankce západního světa uvalené na ruské oligarchy a vrcholné politiky kvůli ruské invazi na Ukrajinu, uvedla agentura Bloomberg. V rámci sankci totiž Švýcaři zakázali i vývoz luxusního zboží včetně proslulých hodinek.

Přečíst článek

Italská finanční policie podle zdrojů Bloombergu zjistila, že Bottega Veneta využila dvou švýcarských poboček, aby se vyhnula placení daní v Itálii. Vyšetřování je součástí širší kauzy fiskálních praktik Keringu v zemi, které vedly k předchozímu urovnání ohledně značky Gucci. 

„Bottega Veneta v roce 2019 kontaktovala italské výběrčí daní, aby projednali svou daňovou pozici, a dohoda je výsledkem těchto jednání,“ uvedla společnost v e-mailové odpovědi na dotaz Bloombergu, aniž by potvrdila výši částky. Platba nebude mít žádný dopad na výsledky společnosti Kering za rok 2022 ani na její daňovou sazbu v budoucích letech, dodala.

Ostrovy z pozůstalosti po Jeffreym Epsteinovi jsou na prodej

Konaly se tu kontroverzní orgie. Nyní jsou ostrovy miliardáře Epsteina na prodej

Dvojice soukromých ostrovů z pozůstalosti kontroverzního finančníka, který spáchal sebevraždu ve vězení, když čekal na soud kvůli řadě sexuálních deliktů, má cenovku 125 milionů dolarů. Je to úplně nesmyslná částka, která se neopírá o realitu, tvrdí řada realitních odborníků oslovených agenturou Bloomberg.

Přečíst článek

Francouzský výrobce luxusního zboží již v roce 2019 souhlasil, že zaplatí italským finančním úřadů 1,25 miliardy eur, aby urovnal vyšetřování daňových plateb týkající se značky Gucci v letech 2011 až 2017. Manažeři značky byli podle zdrojů Bloombergu vyšetřováni kvůli platům, které dostávali od pobočky společnosti ve Švýcarsku za práci vykonanou pro Gucci v Miláně. 

Manažeři by mohli dlužit desítky milionů eur na zpětných daních, uvedl tehdy Bloomberg. Italské úřady tvrdily, že luxusní značka přesouvala příjmy přes švýcarské logistické centrum, aby nemusela platit vyšší sazby v Itálii.

šperky

Invaze na Ukrajinu otřese trhem se šperky. Největší světový prodejce odmítá diamanty z Ruska

Ruská invaze na Ukrajinu a protiruské sankce přijaté západním světem budou mít tvrdý dopad i na jeden z nejluxusnějších trhů na světě - na obchod s diamantovými šperky. Největší světový prodejce Signet Jewelers oznámil, že půjde nad rámec sankcí. Nejenže nebude nakupovat surové diamanty, ale ani výrobky s kameny z Ruska, ať už je prodávajícím kdokoli, upozornila agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Tehdejší daňový skandál vrhl špatné světlo na Kering a jeho značky, neboť mateřská společnost se v posledních deseti letech stala jedním z nejhlasitějších zastánců etických a ekologických záležitostí luxusního průmyslu neboli udržitelnosti (ESG). Již v dubnu 2012 se Kering zavázal ke čtyřletému plánu výrazně snížit svůj dopad na životní prostředí.

V roce 2017 pak skupina představila svůj nový program udržitelnosti, jehož cílem bylo do roku 2025 snížit globální dopad na životní prostředí o 40 procent – což je strategie v souladu s cíli udržitelného rozvoje OSN.

Ursula von der Leyenová, šéfka EK

Zákaz vývozu luxusního zboží. Nové sankce EU míří na ruskou elitu

Evropská unie v sobotu uvalí další sankce na Moskvu kvůli ruské agresi na Ukrajině. Členské státy Rusku pozastaví doložku nejvyšších výhod a omezí používání kryptoměn, aby jejich prostřednictvím ruský stát a elity neobcházely sankce. Zakážou také vývoz luxusního zboží do Ruska a dovoz výrobků ze železa a oceli,

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Italská vláda po propadu cen akcií bank mírní podmínky výběru daně

Italská vláda mírní podmínky výběru daně, tamní banky postupně umazávají ztráty

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme