Reklama

Draslovka po fiasku v Jižní Africe dotáhla obří kšeft s Američany

Draslovka, ilustrační foto
ČTK

Česká chemička Draslovka dokončila převzetí divize Mining Solutions americké společnosti The Chemours Company za 521 milionů dolarů (téměř 12 miliard korun). Firma v tiskové zprávě oznámila, že se tak stala největším výrobcem pevného kyanidu sodného. Oznámení přichází jen den poté, co se objevily zprávy o zamítnutí její akvizice další firmy na výrobu kyanidu sodného, tentokrát z Jihoafrické republiky.

Reklama

„Jsme rádi, že můžeme oznámit dokončení této akvizice a oficiálně přivítat naše nové americké zaměstnance v Draslovce,“ uvedl šéf společnosti Pavel Brůžek. „Díky této rozšířené globální platformě budeme moci lépe obsluhovat nové i stávající zákazníky. Plánujeme dále investovat do růstu celého našeho portfolia a pokračujících ambiciózních plánů mezinárodní expanze,“ dodal.

S-Case

Miliardáře z bpd partners zaujali doktoři na síti. Do S-Case vloží půl milionu eur

Investice má slovenskému start-upu S-Case pomoci především při získávání dalších partnerů telemedicínského projektu.

Přečíst článek

Divize Mining Solutions provozuje v Memphisu ve státě Tennessee největší závod na výrobu pevného kyanidu sodného na světě a působí na trzích ve Spojených státech, Mexiku, Kanadě a Jižní Americe.

Draslovka v polovině letošního července oznámila nákup podniku na výrobu kyanidu sodného v Jihoafrické republice za 2,23 miliardy korun od společnosti Sasol South Africa Limited. Server Seznam Zprávy ale tento týden uvedl, že antimonopolní úřad JAR spojení zamítl. Negativní stanovisko vydal den před vypršením lhůty na posouzení transakce. Obával se hlavně toho, jaké cenové dopady by spojení obou firem mělo. Průmyslový závod Sasol vyrábí kyanid sodný, který je důležitý například pro těžbu zlata, což je klíčový nerost Jihoafrické republiky.

Linde Gas, centrum v Ropici

Linde Gas získala cenu od Svazu průmyslu

Linde Gas získala ocenění Průmyslu 4.0. za unikátní projekt v Ropici, kde umělá inteligence hlídá výrobu technických plynů pro desítky závodů Linde z celého světa.

Přečíst článek

Draslovka Holding je soukromá holdingová společnost se sídlem v Česku, která se zabývá výrobou speciálních chemických látek a vlastními výrobními technologiemi. Vlastní ji rodina Brůžkova se skupinou byznysmenů sdružených v bpd Partners, konkrétně Petrem Pudilem, Vasilem Bobelou a Janem Dobrovským.

Chemička  má víc než 100 let zkušeností s výrobou kyanovodíku a specializuje se na jeho produkci v plně syntetické a vysoce čištěné kapalné podobě. Produkt pak dále zpracovává pro použití v oborech od těžebního průmyslu po zemědělství. V posledních letech se obrat firmy pohyboval kolem 80 milionů dolarů (zhruba 1,8 miliardy korun).

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme