Reklama

Deutsche Bank stoupl i v době blížící se krize zisk o stovky procent

Deutsche Bank
Tony Webster / Creative Commons / CC BY 2.0
 ČTK

Největší německá banka Deutsche Bank ve třetím čtvrtletí navzdory zhoršující se ekonomické situaci dosáhla překvapivě zisku přes jednu miliardu eur a podle prohlášení je na dobré cestě k dosažení svých cílů za celý letošní rok. Čistý zisk se zvýšil o 475 procent na 1,1 miliardy eur (26,9 miliardy korun) za pomoci výnosů z investičního bankovnictví, které rostly navzdory propadu v uzavírání obchodů

Reklama

Analytici dotazovaní agenturou Reuters očekávali zisk zhruba 835 milionů eur. Zisk před zdaněním se zvýšil téměř trojnásobně na 1,6 miliardy eur a byl nejvyšší za třetí čtvrtletí od roku 2006. Banka vykázala zisk deváté čtvrtletí za sebou, což je po letech ztrát významná zisková série.

Čisté výnosy stouply o 15 procent na 6,9 miliardy eur. V divizi firemního bankovnictví vzrostly o 25 procent a v investičním bankovnictví o šest procent.

Deutsche Bank

Deutsche Bank loni vydělala nejvíc za desetiletí, odmění akcionáře

Největší německá banka Deutsche Bank svižně nastoupila do závěrečné cílové rovinky své víceleté generální přestavby. V loňském roce více než zečtyřnásobila čistý zisk na desetileté maximum 2,5 miliardy eur (61,4 miliardy korun). Banka oznámila, že po dvouleté přestávce znovu vyplatí dividendu.

Přečíst článek

„Výrazně jsme zlepšili ziskovou sílu Deutsche Bank a jsme na dobré cestě k dosažení našich cílů pro rok 2022," uvedl generální ředitel banky Christian Sewing.

Díky vyšším úrokovým sazbám Deutsche Bank očekává, že by její příjmy za celý letošní rok mohly překročit očekávaných 26 miliard až 27 miliard eur. Výnosy investiční divize se mají mírně zvýšit, dosud banka čekala, že zůstanou v podstatě beze změny.

Úrok na nejvýhodnějším spořicím účtu už začíná šestkou. Porovnali jsme podzimní nabídky bank

Třináct bank u nás už nabízí na spořicím účtu úročení pět procent a více. Nejlepší sazbu přes šest procent si ale celý říjen drží zatím jen staronová Max banka. Přinášíme aktuální přehled nejlepších tuzemských spořicích účtů.

Přečíst článek

Partneři ZDR Investments (zleva) Roman Latuske, Radek Hladký a Zdeněk Prázdný

Latuske z fondů ZDR: Realitní fondy budou nadále dobrou volbou pro zhodnocení peněz

Inflace je sice obří, a ceny všeho rostou. Ale investice do nemovitostí se nadále vyplatí, říká Roman Latuske, partner v realitních fondech ZDR, které se soustředí na retailové parky a investovaly do nich již přes deset miliard korun. Když vložíte peníze do nemovitostního fondu, můžete díky inflačním doložkám stále počítat se solidním zhodnocením, říká Latuske.  

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme