Reklama

Další padlá kostka z kryptodomina. Kvůli krachu FTX končí banka Silvergate Capital

Mateřská společnost americké kryptoměnové banky Silvergate Capital se rozhodla ukončit její operace a zahájit její dobrovolnou likvidaci.
profimedia.cz
 ČTK

Mateřská společnost americké kryptoměnové banky Silvergate Capital se rozhodla ukončit její operace a zahájit její dobrovolnou likvidaci. Společnost Silvergate Capital Corporation to uvedla ve středu. Akcie banky po středečním uzavření burz odepsaly 35 procent. Podnik utrpěl ztráty po dramatickém kolapsu kryptoburzy FTX, a je tak další z řady obětí turbulencí na krpytoměnovém trhu.

Reklama

Banka Silvergate Capital už dříve uvedla, že zkoumá, zda dokáže zůstat provozuschopná. V pátek večer pozastavila svou platební síť Silvergate Exchange Network, která umožňovala jejím zákazníkům provádět převody 24 hodin denně. Banka uvedla, že vyplatí všechny vklady zákazníků v plné výši.

Jsme na prahu další kryptorevoluce? Sledujte seriál Young Money

Jsme na prahu další kryptorevoluce? Sledujte nový seriál Young Money

Mladé, nové a atraktivní projekty přitahují pozornost investorů. A právě na ně se bude zaměřovat seriál Young Money na newstream.cz. Každý týden vám budeme přinášet tematické články a rozhovory o startupech, technologiích, moderních investicích a kryptoměnách. 

Přečíst článek

„Ve světle nedávného vývoje v oboru a regulačních opatřeních Silvergate věří, že uspořádané zastavení operací banky a dobrovolná likvidace je nejlepším postupem," stojí ve středečním prohlášení.

Konec vztahů s Coinbase a dalšími 

Vztahy se Silvergate minulý týden přerušilo několik jejích partnerů, včetně významných firem, jako je Coinbase Global a Galaxy Digital. Kryptoburza Coinbase uvedla, že v Silvergate nemá žádnou klientskou ani firemní hotovost. Šéf kryptoburzy Binance Changpeng Zhao řekl, že jeho společnost neutrpěla žádné ztráty na majetku.

Více o dění na kryptoměnovém trhu čtěte zde:

Silvergate vznikla jako malá banka v Kalifornii v roce 1988, v roce 2019 vstoupila na burzu. Záhy se začala zajímat o kryptoměny a stala se jednou z oblíbených bank v kryptoměnovém průmyslu. Její konec ukazuje rozsah dopadu na průmysl digitálních aktiv po krachu FTX, která v listopadu vyhlásila bankrot poté, co jí nezbývaly peníze na výběry zákazníků, uvedla agentura Reuters.

Sam Bankman-Fried, zakladatel zkrachovalé kryptoburzy FTX, čelí další obžalobě.

Podvody, spiknutí, nezákonné politické dary. Na Bankmana-Frieda se valí další obžaloba

Zakladatel zkrachovalé kryptoburzy FTX Sam Bankman-Fried a lidé z jeho okolí poskytli ve Spojených státech přes 300 nezákonných politických darů. Uvádí se to v nové obžalobě, kterou zveřejnil federální soud na Manhattanu. Bankman-Fried je obžalován ze čtyř případů podvodu a osmi spiknutí, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Kryptoměny v roce 2021

Bitcoin už zase roste na ceně, navzdory sílící regulaci

Ceny kryptoměn se ve čtvrtek navzdory přísnějšímu regulačnímu postoji americké vlády zvyšují. Bitcoin se pozdě odpoledne pohyboval kolem 24 400 dolarů (asi 541 200 korun), a proti předchozímu dni si připisoval více než sem procent. Nad ránem se dostal těsně pod 24 900 dolarů, a byl tak nejvýše od loňského srpna.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Budíček na kryptoměnovém trhu. Akvizice Ripplu je největší za poslední rok

Budíček na kryptoměnovém trhu. Miliardová akvizice Ripplu je největší za poslední rok

Přečíst článek
bitcoin (ilustrační foto)

Bitcoin po roce pokořil hranici 30 tisíc dolarů. Svědčí mu otřesy a pády amerických bank

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme