Reklama

Český datový start-up Manta expanduje do Irska a Portugalska

Tomáš Krátký, founder a CEO Manta
Manta/užito se svolením Manta
 nst
nst

Česko-americký startup Manta, který vyvíjí nástroj pro analýzu datových toků v IT prostředí velkých firem, otevřel své nové pobočky v portugalském Lisabonu a irském Dublinu. Po Praze, New Yorku a floridské Tampě jde podle sdělení společnosti Manta o čtvrtou a pátou fungující pobočku technologické firmy.

Reklama

„V Lisabonu chceme vybudovat primárně centrum pro produktový vývoj, provoz a podporu existujících klientů. Rychle rosteme, máme velkou poptávku po talentovaných lidech s vynikající angličtinou a museli jsme se rozhodnout, zda zvolíme plně distribuovaný model nebo se přikloníme k jedné konkrétní lokalitě a otevřeme druhou kancelář. Po pečlivé analýze jsme se rozhodli pro Portugalsko, resp. Lisabon. Jsou zde vynikající technické univerzity, vysoká kvalita angličtiny a kultura založená na lidských vztazích, což je důležité pro další rozvoj naší firemní kultury,“ představuje záměr expanze do Portugalska Tomáš Krátký, zakladatel a CEO společnosti Manta s tím, že experti lisabonské pobočky se nově zaměří i na budování řešení pro cloudové technologie.

Hlavní vývojářské centrum Manty zůstává i nadále v Praze. Dublinská pobočka se naopak zaměří na obchodní činnost a kontakt s evropskými korporacemi, které systémy Manty využívají.

Carvago, ilustrační foto

České Carvago vstupuje na německý trh. Nabídne statisíce ojetin

Český start-up Carvago, který je nevětším tuzemským online prodejcem ojetých vozů, po Česku, Slovensku a Polsku expanduje dále do Evropy. Nakupovat ojetá auta kompletně online bude učit také zákazníky v Německu.

Přečíst článek

Manta v oblasti datového managementu nabízí unikátní řešení pro analýzu datových toků. Datové toky reprezentují znalost o původu dat a o jejich komplexní cestě od okamžiku vzniku až po konečné využití v manažerských či analytických reportech. Česko-americká softwarová společnost Mamna vznikla v roce 2008, prošla dvěma investičními koly a v rámci Series A získala investici ve výši 13 milionů dolarů od kapitálového fondu Bessemer Venture Partners, SAP.io, německého Senovo a českých Credo Ventures. Pobočky má vedle Prahy také v New Yorku, Tampě a nově v Lisabonu a Dublinu. Zaměstnává přes sto lidí. 

Ondřej Krátký, CEO Liftago

Ondřej Krátký: Liftago není jen taxi, budujeme firmu na dalších sto let

Stále ještě mladý manažer Ondřej Krátký již čtyři roky vede společnost Liftago. Firma, která propojuje taxikáře se zákazníky mobilní aplikací, přežila rok a půl s covidem. Zeštíhlela, ale žije. Místo chybějících zákazníků začala víc vozit balíky. Kam Krátký firmu povede dál?

Přečíst článek

Martin Cígler

Budoucí miliardář Cígler: Vizi prodat firmu nemám, zajímavé nabídce bych se ale nebránil

Hned po sametové revoluci začal Martin Cígler podnikat, vytvořil svůj první účetní program pro firmy. Nyní je společnost Solitea, kterou založil a vede ji, hegemonem podnikového software ve střední Evropě. A dál roste. Její programy využívá přes čtvrt milionu firem v Česku, na Slovensku, v Rakousku, Slovinsku a dalších zemích. Solitea v posledních letech kupuje ve spojení s investiční skupinou Sandberg jednu firmu za druhou a zvětšuje svůj dosah. Má Dotykačku, iDoklad a dalších víc než třicet produktů. Už kolem ní začaly kroužit nadnárodní IT koncerny. Cígler má našlápnuto stát se jedním z nejbohatších lidí v Česku.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme