Reklama

Češi stále víc sázejí online, ukazují výsledky Komárkova Allwynu

Češi propadají hazardu, ukazují výsledky Allwynu
ČTK
 ČTK

Nadnárodní provozovatel loterií Allwyn, který patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, ve třetím čtvrtletí zvýšil provozní zisk (EBITDA) o 12 procent na 314,5 milionu eur (zhruba 7,7 miliardy korun). V samotné České republice se zisk zvýšil o 32 procent na 31,9 milionu eur.

Reklama

Celkové hrubé výnosy z her stouply o 11 procent na 958,6 milionu eur, v Česku se zvýšily o 15 procent na 110,8 milionu eur. Firma poukázala na pokračující silný růst tržeb z internetových aktivit. Jejich podíl na hrubých výnosech z her v České republice ve třetím čtvrtletí vzrostl na 46 procent ze 39 procent před rokem.

Společnost Allwyn, která se dříve jmenovala Sazka Entertainment, provozuje loterie v České republice, Itálii, Rakousku, Řecku a na Kypru. Letos v září získala desetiletou licenci na provoz britské Národní loterie, která začne platit v únoru 2024. V listopadu se navíc dohodla na převzetí společnosti Camelot, která britskou Národní loterii provozuje nyní.

Karel Komárek, KKCG

Komárkova Allwyn stopla vstup na burzu v New Yorku. Fúze s americkou firmou padla

Loterijní společnost Allwyn ze skupiny KKCG českého miliardáře Karla Komárka zastavila svůj vstup na burzu v New Yorku. Firma to zdůvodnila zvýšenou volatilitou na trhu, uvedla agentura Reuters. Společnost měla vstoupit na newyorskou burzu skrze fúzi s americkou společností Cohn Robbins Holdings (CRHC). Firmy se ale dohodly, že transakci neuskuteční.

Přečíst článek

Komárek patří k nejbohatším českým podnikatelům. Jeho firma KKCG se zaměřuje hlavně na podnikání v zábavě, ale také na ropu a plyn, informační technologie a reality. Skupina vyvíjí podnikatelské aktivity ve 36 zemích světa. Drží podíly mimo jiné ve společnostech Allwyn, Aricoma Group, MND Group, KKCG Real Estate Group, kapitálovém fondu Springtide Ventures a dalších.

Karel Komárek

Potvrzeno. Komárkova sázkovka bude rozdávat štěstí Britům

Společnost Allwyn Entertainment ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka se v Británii oficiálně stala provozovatelem prestižní Národní loterie.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme