Reklama

Bill Gates pivo moc nepije, ale koupil si menšinový podíl v pivovaru Heineken

Miliardář Bill Gates koupil podíl 3,8 procenta v nizozemské firmě Heineken Holding.
Profimedia
 ČTK

Americký miliardář a spoluzakladatel softwarové společnosti Microsoft Bill Gates koupil podíl 3,8 procenta v nizozemské firmě Heineken Holding, která vlastní kontrolní podíl v pivovaru Heineken. Vyplývá to z údajů nizozemského úřadu pro regulaci finančních trhů AFM. Podle agentury Bloomberg zaplatil Gates za podíl kolem 902 milionů dolarů (zhruba 20 miliard korun).

Reklama

Gates akcie společnosti Heineken Holding získal od mexické firmy FEMSA. Ta 17. února prodala všech svých 18 milionů akcií ve společnosti Heineken Holding, z toho 10,8 milionu koupil Gates za aktuální tržní cenu, uvedla agentura Reuters.

Bill Gates, miliardář, filantrop, zakladatel Microsoftu

Gates investuje do klimatického start-upu, který zastaví kravské pšouky

Americký miliardář a spoluzakladatel softwarové společnosti Microsoft Bill Gates investuje do australského technologicko-klimatického start-upu. Jde o firmu, která pracuje na zmírnění emisí metanu pocházejícího ze zažívacího traktu krav, informovala dnes BBC. Gates už se delší dobu otevřeně vyjadřuje k dopadům výroby masa na životní prostředí.

Přečíst článek

Gates přitom v minulosti uvedl, že není velkým konzumentem piva. „Když se ocitnu například na baseballovém utkání, piju lehké pivo, abych se dostal na vlnu ostatních pivařů. Omlouvám se, že jsem zklamáním pro skutečné pivaře,” citoval Reuters Gatesova slova z roku 2018.

Heineken Experience Museum v Amsterdamu se nachází se v budově starého pivovaru, kde se vařilo pivo až do roku 1988. Návštěvník se zde seznámí s historií i současností výroby piva během interaktivní prohlídky. V ceně vstupenky je i ochutnávka piva. Pro jeho výrobu se používá český chmel.

Heineken působící i v Česku hlásí nárůst na všech trzích, a tím i provozního zisku

Nizozemský pivovar Heineken loni zvýšil provozní zisk bez mimořádných položek o 24 procent na 4,5 miliardy eur (106,8 miliardy korun). Firma zaznamenala růst na všech trzích, výrazně se zlepšilo zejména podnikání v Asii, uvedl Heineken, který je druhým největším prodejcem piva na světě.

Přečíst článek

Společnost Heineken je druhým největším prodejcem piva na světě a působí i v Česku. Firma vlastní více než 300 značek, mimo stejnojmenné Heineken také například Tiger a Sol.

V České republice je Heineken dlouhodobě trojkou na českém trhu po Plzeňském Prazdroji a Pivovarech Staropramen. Patří mu pivovary Starobrno, Královský pivovar Krušovice a Velké Březno.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme