Reklama

Ladislav Bartoníček končí v čele dozorčí rady. Nahradí ho Lubomír Král

Podíl PPF v operátorovi O2 překročil 90 procent. Investiční skupina přistoupí k vytěsnění drobných akcionářů.
ČTK
 ČTK

V čele dozorčí rady českého mobilního operátora O2 skončil její dosavadní předseda Ladislav Bartoníček. Skupina PPF, která je vlastníkem firmy, na jeho místo dosadila Lubomíra Krále, který je společně s Vladimírem Mlynářem členem představenstva skupiny PPF. Upozornil na to server Lupa.cz. Bartoníček, který je od roku 2007 minoritním akcionářem PPF, z rady odstoupil.

Reklama

Bartoníček byl v rámci PPF zodpovědný od roku 2018 za strategické řízení investic do telekomunikací, médií a biotechnologií. Byl tedy i u akvizic právě společností O2 a CETIN a vytěsňování minoritních akcionářů. Od března 2021 do letošního června byl také výkonným ředitelem PPF. Ve funkci ho letos nahradil Jiří Šmejc.

O2 má v Česku tříčlennou dozorčí radu. Vedle Krále v ní působí místopředseda Pavel Milec a členka Kateřina Márová. Tříčlenné je i představenstvo firmy, které z pozice předsedy vede Jindřich Fremuth. Dalšími členy jsou místopředseda Tomáš Kouřil a Václav Zakouřil.

Operátor v loni podle neúplných výsledků za tři čtvrtletí vykázal čistý zisk meziročně o 12,9 procenta na 4,89 miliardy korun. Provozní výnosy stouply o 2,9 procenta na 30,08 miliardy korun. Hlavními zdroji růstu byly výnosy z O2 TV, mobilních dat, informačních a komunikačních technologií a růst výnosů na Slovensku. Vlastníkem O2 je investiční skupina PPF, která ovládá 100 procent firmy.

Jiří Šmejc, ředitel PPF

Nový šéf PPF Šmejc: Čínský Home Credit jsme nestihli prodat včas. Nyní budeme investovat hlavně v Evropě

Těžiště investic skupiny PPF by nyní mělo být v Evropě. PPF pokračuje v úplném opouštění ruského trhu, na trzích spotřebitelského financování v Asii chce hledat partnery, kteří by pro společné podniky získali finance k jejich dalšímu rozvoji. V Číně by chtěla tamní Home Credit postupně prodat. Uvedl to ředitel PPF Jiří Šmejc, který do čela skupiny nastoupil v červnu.

Přečíst článek

Margrethe Vestagerová, evropská komisařka pro hospodářskou soutěž

T-Mobile, O2 i CETIN se vyhnuly tučným pokutám. Bruselu přislíbily modernizaci sítí

Evropská komise (EK) oznámila, že přijala závazky, které čeští mobilní operátoři T-Mobile a O2 a provozovatel telekomunikační infrastruktury CETIN nabídli s cílem urovnat obvinění z omezování hospodářské soutěže. Podle agentury Reuters tak EK ukončila vyšetřování těchto podniků, kterým hrozily miliardové pokuty.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme