Reklama

Avast koupí lídra v oblasti ochrany digitální identity

Avast
Avast

Česká nadnárodní antivirová firma Avast se dohodla na koupi americké firmy Evernym. Ta se zabývá ochranou digitální identity. Cena akvizice, která má být uzavřena v polovině prosince, zveřejněna nebyla. Produkty založené na technologii Evernym začne Avast nabízet v příštím roce.

Reklama

Evernym je podle generálního ředitele Avastu Ondřeje Vlčka průkopníkem a lídrem v oblasti osobní identity. Společně s týmem Evernymu chce Avast přinést na trh nová řešení pokud jde o decentralizovanou osobní identitu. Evernym bude součástí divize Avastu zastřešující digitální identitu, do jejíhož čela nedávno přišel Charlie Walton, který dříve působil ve společnosti Mastercard.

Avast - pobočka

Přední akcionář Avastu: Nabídka Američanů je příliš nízká

Největší nezávislý akcionář Avastu, britský správce aktiv Schroders, je znepokojen z převzetí antivirové společnosti Avast americkou softwarovou firmou NortonLifeLock za 6,2 miliardy liber (185,3 miliardy Korun). Nabídku považuje za podhodnocenou, uvedl zpravodajský server The Times.

Přečíst článek

„Více než 60 procent světové populace má dnes přístup k internetu, ale nemáme zavedena adekvátní opatření, která by těmto lidem umožnila prokázat, kdo jsou online. Důsledkem je, že krádeže identity, online podvody a přebírání účtů rychle narůstá, stejně jako hromadné digitální sledování. Naší vizí digitální svobody je umožnit lidem spravovat a udržovat si kontrolu nad svými osobními údaji, aby mohli komunikovat a provádět transakce bezpečně a s důvěrou,“ uvedl Vlček.

Evernym byl založen v roce 2013. Jeho technologie umožňují ověřování online identity. Avast tak díky akvizici bude moci vyvinout model, který dá uživatelům možnost kontroly nad jejich osobními údaji.

Avast působí na trhu od roku 1988 a jeho akcie se obchodují na pražské a londýnské burze. Je jedním z průkopníků v oboru počítačového zabezpečení. Dodává bezpečnostní programy pro počítače a mobilní zařízení. Jeho produkty využívá přes 435 milionů uživatelů po celém světě, z velké části bezplatně.

Avast letos také oznámil plán sloučit se s americkou NortonLifeLock. Oba podniky se na sloučení dohodly v srpnu, Američané za Avast nabídli až 8,6 miliardy dolarů (až 189 miliard korun), konkrétní částka záleží na způsobu dokončení transakce.  Spojením obou firem vznikne společnost, která bude jednou z dvaceti největších softwarových společností na světě. Současní akcionáři Avastu v ní budou vlastnit 14 až 26 procent akcií.

Avast

Americký Norton koupí Avast za téměř 200 miliard. Firma se přejmenuje

Nová společnost se chystá nabízet služby více než 500 milionům uživatelů. Akcionářům Avastu bude nabídnuta kombinace peněžního vyrovnání a nově vydaných akcií NortonLifeLock.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme