Reklama

Apple ukázal soupravu pro virtuální realitu. Ovládat se bude hlasem a očima. Cena ohromí

Apple zveřejnil svou soupravu pro virtuální realitu Vision Pro
Apple - použito se svolením
Stanislav Šulc

Očekávaná souprava pro virtuální realitu ponese jméno Vision Pro. Uživatelé v helmě budou moci sledovat filmy, telefonovat či nakupovat na internetu. Apple spojil síly s Walt Disney Company, která na Vision Pro zpřístupní svou videotéku Disney+. V USA se Vision Pro začne prodávat příští rok za 3499 dolarů. Další země budou postupně následovat.

Reklama

Apple právě představil svou soupravu pro virtuální realitu. Ponese jméno Vision Pro a půjde o průhledné brýle, v nichž si uživatelé budou moci vyvolat téměř všechny aplikace, které znají z iPhonu, Macu nebo iPadu. 

Podívejte se, jak bude vypadat virtuální realita od Applu

Apple pro nový obsah pro nový přístroj spojil síly s Walt Disney Company, která letos slaví 100. výročí. Na Vision Pro tak bude dostupná videotéka Disney Plus, a to od prvního dne uvedení nového zařízení.

„Síly spojí největší storyteller světa s nejvíc inovační firmou světa,“ prohlásil CEO Walt Disney Company Robert Iger, který se zúčastnil prezentace Applu.

Podle Applu však nemá jít jen o produkt pro zábavní účely, dokonalost zobrazovací techniky prý je taková, že by měla pomoci například na školách s pochopením anatomie pro studenty medicíny nebo pro strojaře.

Nvidia

Nvidia se dere do nejelitnějšího klubu na Wall Street

Akcie výrobce čipů Nvidia v průběhu čtvrtečního obchodování předvádějí neskutečnou jízdu, když přidávají více než 25 procent. Pátá nejhodnotnější americká společnost tak přešlapuje před dveřmi do toho nejelitnějšího klubu na Wall Street, klubu bilionových firem. Ten má zatím čtyři členy, společnosti Apple, Microsoft, Alphabet a Amazon. Nvidii do bilionové tržní hodnoty chybí už jen nějakých 50 tisíc dolarů.

Přečíst článek

Nové počítače i aplikace

Virtuální realita Vision Pro byla hlavním lákadlem letošní jarní prezentace novinek. Apple však ukázal na konerenci WWDC 23 daleko víc. Podle očekávání zveřejnil například svůj nový 15palcový MacBook Air, který je podle Applu nejtenčím notebookem s takto velkým displejem na světě. Nových rychlejších a výkonnějších verzí se dočkaly také Mac Studio a high-endová řada Pro od laptopů po stolní stanice pro profesionální uživatele.

Na úrovni hardware ještě lze zmínit nový režim Game Mode, díky němuž velmi rychle uvedete stroj do režimu, kdy procesor i grafika pojedou na plný výkon a většina výkonu půjde na hraní.

Tim Cook a jeho tým také ukázal softwarové novinky, tedy nové operační systémy pro iPhone, iPad, Mac a hodinky Apple Watch. Společným jmenovatelem je výraznější využívání widgetů, které zjednoduší ovládání. iPhony a iPady se s novým operačním systémem 

Apple již v pondělí vpodvečer středoevropského času představí hardwarové i softwarové novinky pro letošní rok.

Apple představí sadu pro virtuální realitu. Čechy by měly zajímat jiné novinky

Nejočekávanější den letošního jara je tu. Americký Apple již v pondělí vpodvečer středoevropského času představí hardwarové i softwarové novinky pro letošní rok. Fanoušky Applu údajně čeká největší hardwarová novinka od uvedení chytrých hodinek a sluchátek. Apple totiž údajně ukáže svou soustavu pro virtuální realitu.

Přečíst článek

Apple se zaměří na duševní zdraví

Apple pokračuje ve zlepšování sledování životních funkcí uživatelů. Využívá k tomu zejména hodinky Apple Watch, ale také iPhone a od příští verze iPadOS také iPady, kam se vůbec poprvé dostane aplikace Zdraví.

Nově se však Apple zaměří také na duševní zdraví, a to v programu MentalHealth. Do aplikace Mindfulness budou uživatelé moci zapisovat své aktuální pocity a půjde to i do iPhonu či iPadu. Umělá inteligence vyhodnotí, jaké jsou trendy ve vašem duševním zdraví a zda nejste v ohrožené skupině.

Indie těží ze zájmu Applu. Chystá miliardové pobídky pro další výrobce notebooků či tabletů

Indie chce být Big Tech velmoc. Chystá miliardové pobídky pro výrobce notebooků či tabletů

Indie dál pracuje na svém plánu stát se technologickou velmocí ve světě. Poté, co do Indie přesunul část výroby iPhonů Apple, nyní stát chystá pobídky za dvě miliardy dolarů s cílem přilákat další producenty notebooků, tabletů a dalších technologických zařízení.

Přečíst článek

Jana Brodani, výkonná ředitelka Asociace pro kapitálový trh České republiky

Jana Brodani: Češi budou moci spořit a investovat mnohem kreativněji - a s daňovým odpočtem

Účet dlouhodobých investic neboli investiční penzijní účet a nová regulace v připravované novele nepřináší z pohledu regulace kapitálového trhu nijak zásadní novinky. Nově ale přináší pravidla, na jejichž základě bude možné zajímavěji investovat i uplatňovat daňové odpočty, popisuje výkonná ředitelka Asociace pro rozvoj kapitálového trhu (AKAT) Jana Brodani v rozhovoru k novele, kterou by měla vláda projednat ještě před letními prázdninami. Na podzim by mělo dojít k její schválení tak, aby od ledna už mohla nová pravidla začít platit.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme