Reklama

Akcie Sony postihl výprodej. Může za to herní akvizice Microsoftu

PS5
iStock

Na trhu herních konzolí se formuje nové rozložení sil. Platforma Xbox od Microsoftu by díky v úterý oznámené akvizici vydavatele videoher Activision Blizzard mohla mít brzy citelně navrch vůči konkurenční platformě PlayStation firmy Sony. Zpráva o převzetí vyvolala výprodej akcií japonské společnosti na tokijské burze. Titul ve středu oslabil o téměř 13 procent.

Reklama

Microsoft je výrobcem herních konzolí Xbox. Díky hrám společnosti Activision Blizzard, jako jsou Call of Duty či World of Warcraft, by platforma Xbox mohla získat výhodu vůči konkurenční platformě PlayStation firmy Sony.

Transakce, kterou firmy Microsoft a Activision Blizzard oznámily v úterý, je největším převzetím ve videoherním průmyslu. Microsoft se již dříve dohodl na převzetí herní společnosti ZeniMax Media za 7,5 miliardy dolarů. ZeniMax Media vlastní vydavatele počítačových her Bethesda Softworks, který stojí za herními hity, jako jsou střílečka Doom a série The Elder Scrolls.

Poptávka po videohrách v době pandemie prudce vzrostla. Lidé, kteří byli kvůli uzávěrám nuceni zůstat doma, totiž více hráli počítačové hry, aby se nějak zabavili.

Playstation 5 od společnosti Sony

Největší hit letošních Vánoc? Playstation 5, akorát jej neseženete

Herní konzole od společnosti Sony je vyprodaná na měsíce dopředu, a když se dostane do nabídky e-shopů, je během sekund pryč. Na sekundárním trhu je cena konzolí podle zjištění redakce Newstream až dvojnásobná proti běžným obchodům.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Brusel nejspíš posvětí největší akvizici na trhu videoher. Microsoft pohltí firmu Activision Blizzard

Brusel nejspíš posvětí největší akvizici na trhu videoher. Microsoft získá firmu Activision Blizzard

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme