Reklama

AKTUALIZOVÁNO: Agentura Médea Jaromíra Soukupa čelí insolvenci, chce se bránit trestními oznámeními

AKTUALIZOVÁNO: Agentura Médea Jaromíra Soukupa čelí insolvenci, chce se bránit trestními oznámeními
ČTK
 nst
nst

Městský soud v Praze v pátek zahájil insolvenční řízení s agenturou Médea Jaromíra Soukupa. Návrh na zahájení insolvenčního řízení podaly společnosti Cinema City Czech, Cinexpress a Knowlimits Group. Upozornil na to server Mediaguru. Libor Vachtl z Médey v tiskové zprávě reagoval, že firma není v úpadku, a podle toho podle něj také insolvenční řízení dopadne. Médea se hodlá bránit trestními oznámeními.

Reklama

Z dokumentů předložených soudu vyplývá, že výše dluhu za nesplacené faktury v případě Cinema City představuje 1,993 milionu korun, v případě Cinexpress 895 580 korun a v případě Knowlimits Group 615 585 korun.

Médea podala trestní oznámení

Vachtl tvrdí, že Médea počátkem roku podala na Knowlimits Group kvůli obchodním praktikám trestní oznámení. „Nelze nevidět, že insolvenční návrh byl podán tak, aby byl zveřejněn bezprostředně přede dnem, na který je statutární orgán společnosti Médea předvolán policejním orgánem k podání vysvětlení v této trestní věci," uvedl.

Rastislav Velič, majitel Arca Investment

Plán reorganizace Arca Investments má vady, rozhodl odvolací soud. Firma dostane šanci ho přepracovat

Vrchní soud v Praze zrušil v pondělí schválení plánu reorganizace zkrachovalé firmy Arca Investments. Plán totiž podle soudu diskriminuje část věřitelů a má i další vady, oznámil soud.

Přečíst článek

Se společnostmi Cinema City Czech a Cinexpress obchoduje Médea dlouhodobě a roční obrat je podle Vachtla významně vyšší, než je výše údajného dluhu. „Už jen v tomto kontextu se jeví jako nepravděpodobné, že by ve skutečnosti navrhovatelům šlo o uspokojení těchto pohledávek," doplnil.

Nejde o první insolvenční řízení, kterému Médea čelí. Před dvěma lety soud zahájil insolvenční řízení se společností Médea na návrh společnosti Lipian Trade. V dubnu téhož roku ale insolvenční návrh zamítl.

Médea je součástí firem Jaromíra Soukupa, ke kterým na mediálním trhu patří i vydavatelství Empresa Media a provozovatel televizního vysílání TV Barrandov. Dohromady tvoří skupinu Médea Group.

Zkrachovalý výrobce elektrického „prasete“ dluží kolem 20 milionů

Pohledávky v celkové výši 23 milionů korun přihlásili věřitelé do konkurzu na majetek společnosti Čezeta Motors, která v Prostějově vyráběla elektrické skútry Čezeta a kvůli milionovým dluhům je od února 2021 v insolvenčním řízení.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Prezident Miloš Zeman uděloval 28. října 2019 na Pražském hradě státní vyznamenání. Na snímku je podnikatel, mediální magnát a moderátor Jaromír Soukup

Médea Jaromíra Soukupa opět čelí insolvenčnímu řízení. Nyní chtějí zpět desítky milionů velcí hráči – ČT a Prima

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme