Reklama

Aerolinky Air France-KLM jsou opět ziskové, loni vydělaly 728 milionů eur

Francouzsko-nizozemská letecká společnost Air France-KLM vloni hospodařila s čistým ziskem 728 milionů eur (přes 17 miliard korun).
Profimedia
 ČTK

Francouzsko-nizozemská letecká společnost Air France-KLM vloni hospodařila s čistým ziskem 728 milionů eur (přes 17 miliard korun) po ztrátě 3,3 miliardy eur v předchozím roce. Firma podobně jako další aerolinky těží z růstu poptávky po letecké přepravě po útlumu způsobeného pandemií covidu-19.

Reklama

 

Zisk Air France-KLM před zdaněním, úroky a odpisy (EBITDA) se loni téměř zpětinásobil na více než 3,6 miliardy eur. Jeho prudkému nárůstu nezabránily ani výrazně vyšší náklady na pohonné hmoty. Tržby stouply o 84 procent na téměř 26,4 miliardy eur.

Firma předpokládá, že růst poptávky po letecké přepravě bude pokračovat. Rezervace na letošní rok jsou podle managementu téměř zpět na úrovních z období před příchodem pandemie covidu-19.

Šéf společnosti Ben Smith ale v rozhovoru s listem Financial Times varoval, že evropské letecké firmy jsou nyní u letů do Asie znevýhodněny proti čínským konkurentům, protože nemohou létat přes ruské území.

"Mezi Paříží a Soulem to může prodloužit dobu letu až o tři hodiny," upozornil. Čínské aerolinky, které přes ruské území pořád létají, tak podle něj mají "nepoctivou výhodu".

pmh spr

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Letiště, ilustrační foto

Chaos na letištích. Lufthansa ruší tisíce letů kvůli nedostatku personálu, další aerolinky kvůli stávkám

Přečíst článek
Letadlo Cessna Citation Longitude

Ráj pro fanoušky letectví. Jak se cestuje private jetem Cessna Citation Longitude za stamiliony?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme