Reklama

ZDR Investments přidává další fond. Po retailu se zaměří na průmyslové nemovitosti

Partneři ZDR Investments (zleva) Roman Latuske, Radek Hladký a Zdeněk Prázdný
poskytnuto ZDR Investments
Veronika Kudrnová
vku

Skupina ZDR Investments od září spouští nový fond, který nabídne investorům možnost podílet se na portfoliu nemovitostí určených k výrobě a skladování.

Reklama

„Chceme se soustředit na příměstské průmyslové objekty menší rozlohy, nikoliv rozsáhlé parky, které jsou k vidění v okolí dálnic, komentuje investiční strategii nového fondu Zdeněk Prázdný, partner skupiny ZDR Investments.

„Po objektech tohoto typu je v poslední době enormní zájem ze strany nájemců a neočekáváme, že by mělo dojít v nejbližší době k nějaké změně,“ dodal Radek Hladký, další z partnerů skupiny. Jde podle něj o důsledek covidové pandemie, která poukázala na zranitelnost globálních dodavatelských řetězců a stejně tak i války na Ukrajině, která přiměla řadu firem k odklonu výrobní a skladovací kapacity na západ.

ZDR retail park Hlubovká

ZDR Investments přikoupila čtyři retail parky za půl miliardy

Skupina ZDR Investments koupila čtyři retailové parky v celkové hodnotě půl miliardy korun. Akvizicemi rozšířila své portfolio na 55 nemovitostí v celkové hodnotě 9,7 miliardy korun.

Přečíst článek

Portfolio investic fondu budou partneři skupiny, mezi které patří i Roman Latuske, budovat s ohledem na tři klíčové faktory. Těmi jsou bonitní nájemci ze zavedených sektorů, dlouhodobé nájemní smlouvy a strategické umístění nemovitosti.

Z regionálního hlediska bude třetí fond skupiny ZDR Investments následovat strategii stávajících fondů a zpočátku svou pozornost zaměří na český a slovenský trh.

„Očekáváme, že do roka bude mít fond ZDR Industrial aktiva ve vyšších stovkách milionů korun. Naším záměrem je zakoupit v příštích měsících nemovitosti z trhu, které již prošly naší prověrkou a jsou připravené k akvizici a následně doplnit o průmyslové objekty z našich stávajících fondů,“ dodal Latuske.

Nový nemovitostní fond s názvem ZDR Investments Industrial SICAV se pro první investory otevírá 15. září.

David Rusňák, DRFG

Rusňákova DRFG loni zdvojnásobila čistý zisk a vstoupila do Polska

Investiční skupina DRFG brněnského miliardáře Davida Rusňáka loni podle předběžných hospodářských výsledků téměř zdvojnásobila čistý zisk, vydělala 101 milionů korun. Skupina uvedla, že hodlá dál posilovat v developmentu, a to v Česku i zahraničí. Aktuálně své sázky koncentruje do sektoru průmyslových a logistických staveb.

Přečíst článek

ZDR Investments je ryze česká skupina nemovitostních fondů. Investuje do retailových a průmyslových nemovitostí situovaných na uzemí České republiky, Slovenska, Rakouska, Německa a Chorvatska. Portfolio skupiny obsahuje 57 nemovitostí s celkovou pronajímatelnou plochou 233 tisíc metrů čtverečních v hodnotě 10,3 miliardy korun.

Za rok 2021 dosáhla výkonnost prvního fondu kvalifikovaných investorů ZDR Investments 8,38 procenta. Od uvedení fondu na trh v lednu 2018 dosáhl celkový výkon 42,93 procenta. Druhý z fondů ZDR Investments Public dosáhl za rok 2021 zhodnocení 6,69 procenta. Od uvedení na trh v listopadu 2019 dosáhl celkového zhodnocení ve výši 22,58 procenta.

Fondy letos prodělávají, nejvíc ty akciové. Investoři se zalekli války na Ukrajině

Většina podílových fondů letos prodělává, akciové fondy ztratily do konce května 8,9 procenta, dluhopisové fondy 3,3 procenta a smíšené fondy 6,8 procenta. Vyplývá to z aktuálního Partners Indexu podílových fondů za květen.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme