Reklama

Zasedačka na vodě. Scott.Weber posouvá pražský coworking

Port7, vizualizace
Skanska, užito se svolením
 ČTK

Společnost Scott.Weber Workspace, provozující flexibilní kanceláře, coworkingové a eventové prostory, rozšířila své portfolio v Praze o dvě lokality. Přes sto milionů korun investovala do kancelářských prostor v pražských areálech The Park na Chodově a Port7 v Holešovicích. Firma dále uvedla, že do své nabídky přidala i patro v obchodním centru Atrium Flora, v metropoli tak provozuje 12 center o celkové ploše přes 35 tisíc metrů čtverečních.

Reklama

V nově postaveném administrativním projektu Port7 firma nabídne plochu o velikosti 4803 metrů čtverečních a v The Park 2519 metrů čtverečních. V Atrium Flóra se její kancelářská plocha rozšíří o 600 metrů čtverečních na 2354 metrů čtverečních.

Obsazenost dosavadních devíti lokalit společnosti je 90 až 95 procent a i u nových ploch firma očekává, že se rychle naplní. Poptávka je silnější než před covidem a měsíčně eviduje přibližně sto poptávek, v lednu to bylo dokonce 140, uvedla společnost.

V Port7 společnost Scott.Weber Workspace nabídne například i zasedací místnost přímo na vodě v přístavu. „A také budou mít příležitost dojíždět do práce pravidelnou lodní linkou,” řekl Adam Zvada, výkonný ředitel Scott.Weber Workspace, která byla založena v roce 2009.

Jak rostlo nové pražské centrum mezi holešovickým nádražím a Vltavou.

Síť coworků HubHub ze skupiny HB Reavis Ivana Chrenka v Česku končí

Pronajímatelé kancelářských prostor dostali poslední únorový den oznámení o ukončení smlouvy. „Provozovatel tímto ukončuje členskou smlouvu. Ukončení nabývá účinnosti dnem 31. května 2023,“ píše v oznámení Executive Director HB Reavisu Štefan Stanko.

Přečíst článek

Výši nájemného Scott.Weber Workspace blíže nespecifikovala. Uvedla, že ho stanovuje individuálně podle lokalit. V ceně bývají zahrnuty nejen vybavené kanceláře, ale i přístup do společných prostor, kde se konají například komunitní akce. V ceně jsou i kredity na využívání zasedacích místností, napsala.

Z údajů sdružení realitních poradenských firem Prague Research Forum (PRF) za loňské čtvrté čtvrtletí vyplynulo, že v centru metropole dosahovalo nájemné 26 až 26,50 eura (v přepočtu 624 až 636 korun) za metr čtvereční měsíčně. Ve vnitřních částech města se pohybovalo od 17,50 do 18 eur (420 až 432 korun) a ve vnějších částech města mezi 15 až 16 eur (360 až 384 korun).

Adam Neumann, spoluzakladatel WeWork, který byl donucen z firmy odejít, se pouští do nového realitního byznysu.

Zdiskreditovaný spoluzakladatel WeWork z investorů opět tahá miliardy

Adam Neumann, který musel s potupou opustit WeWork, kdysi velmi opěvovanou společnost na sdílení kanceláří, už opět od investorů vybírá peníze na další realitní projekt, o kterém se toho zatím příliš neví. Jiní investoři jen kroutí hlavou. Hodnota jeho bývalé firmy mezitím klesla na desetinu.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Natáčení podcastu s Adamem Zvadou

Ceny nájmů kanceláří v Praze letí nahoru, říká Adam Zvada ze Scott.Weber

Přečíst článek
Scott.Weber kupuje od Penty coworking v komplexu Churchill

Pražský trh sdílených kanceláří se konsoliduje. Scott.Weber kupuje od Penty coworking v komplexu Churchill

Přečíst článek
Milan Kilik

Coworkingová centra nakonec budou vítězi pandemie, říká šéf pražského HubHubu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme