Reklama

Největší logistická hala v Česku vyroste u Chebu. Investorem je Accolade

Hala Accolade u Chebu
Accolade
Věra Tůmová

U Chebu vyroste do tří let největší logistická hala v Česku. Investorem je společnost Accolade. A ačkoli hala ještě nestojí, její předpronájem už je letošní největší obchodní transakcí ve druhém čtvrtletí.

Reklama

Investiční skupina Accolade investuje na západě Čech u Chebu do výstavby jedné obří logistické haly za druhou. Dva průmyslové parky už tam stojí, tři další haly o rozloze 145 tisíc metrů čtverečních se staví. Největší hala se postaví do tří let a už má 233 700 metrů čtverečních předpronajato. To z ní dělá podle zprávy Industrial Research Forum (IRF) i největší letošní novou transakci v druhém čtvrtletí. Jméno distribuční společnosti, která si halu předpronajala ani výše transakce, zatím nebyla zveřejněna.

Více jak šest miliard do výstavby průmyslových parků a logistických hal hodlá v Karlovarském regionu celkem investovat společnost Accolade. Ve spolupráci se společností Panattoni navíc postaví do tří let u Chebu další halu, která má být největší v České republice a má být plná vychytávek nejmodernějších technologií. Samotná hala se bude nacházet na severovýchodní straně areálu poblíž dálnice D6 a přípravy na její stavbu jsou už v plném proudu. 

CTP Park - vizualizace

Skladový gigant CTP za pololetí vydělal téměř 12 miliard

Extrémně dobré pololetní výsledky developera průmyslových parků CTP, který působí převážně na českém trhu, významně ovlivnila především trojice faktorů – nové akvizice, dokončené developerské projekty s novým nájemným a přecenění portfolia. 

Přečíst článek

„V rámci Panattoni Parku Cheb chystáme skutečně rekordní projekt, a to snad ve všech ohledech, jaké si lze představit z hlediska velikosti i moderních technologií šetrného přístupu k životnímu prostředí. Bude se tak moci označovat za jednu z nejmodernějších průmyslových budov v České republice. Hrubé terénní úpravy jsou již hotovy a výstavba budovy započne ještě letos,“ shrnuje generální ředitel Panattoni pro ČR a Slovensko Pavel Sovička. Spuštění haly do plného provozu proběhne podle něj už v roce 2025. 

I haly mají své ceny…

Ačkoliv cenu investice za tuto nejnovější halu společnost Accolade nezveřejnila, dá se předpokládat, že to bude slušná suma ve výši stovek milionů korun. Jen pro srovnání – zatím nejvyšší investicí společnosti ve výši 4,3 miliardy korun byl průmyslový parku u Chebu, který získal ocenění za nejlepší průmyslovou zónu ve střední Evropě. Součástí druhého parku v pořadí, který nahradil bývalou strojírnu, je budova, která získala ještě vyšší ocenění, a to za nejekologičtější halu svého druhu na světě

DRFG staví v Polsku.

DRFG staví další sklady v Polsku, má nového partnera

DRFG s Frontier staví několik skladových hal v celkové hodnotě 90 milionů eur.

Přečíst článek

Také nejnovější stavbou největší haly u nás pravděpodobně míří Accolade na ocenění v podobném duchu a slibuje si od toho i další pozvednutí regionu. „Karlovarskému kraji dlouho chybělo sebevědomí na to, aby se o něm mluvilo, jako o jednom z nejlepších míst pro investice v Evropě. Těší nás proto, že se nám v této lokalitě podařilo úspěšně zúročit naši letitou péči a přípravy tohoto pozemku, který tak přispěje k dalšímu růstu moderní průmyslové zóny v Chebu a zvýšení životní úrovně v regionu,“ říká šéf společnosti Milan Kratina. 

Fond vlastní průmyslové parky 

Nový projekt společnosti Accolade ve Španělsku

Miliardář Kratina investuje ve Španělsku přes 1,5 miliardy korun, nově staví u Sevilly

Sázka na komerční nemovitosti zatím stále vynáší. Potvrzuje to skupina Accolade miliardáře Milana Kratiny. Ta se nyní rozhodla pokračovat v expanzi do Španělska.

Přečíst článek

V roce 2021 koncern Accolade vydal také dluhopisy v celkové jmenovité hodnotě 375 milionů korun se splatností letos v červnu. V roce 2014 vznikl Fond Accolade, přes který je možné investovat do rozvoje moderního udržitelného průmyslu v Evropě. Fond vlastní 23 průmyslových parků v České republice, Polsku, Německu a na Slovensku s celkovou skladovací plochou téměř 1,3 milionu metrů čtverečních. 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Na Přerovsku vyrostlo nové distribuční centrum Amazonu. Na střeše má obří solární elektrárnu a zaměstnancům pomáhají roboti

Přečíst článek
Po zahraniční expanzi zářez doma. Skupina Accolade ovládla průmyslový park u ruzyňského letiště

Po zahraniční expanzi zářez doma. Skupina Accolade ovládla průmyslový park u ruzyňského letiště

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme