Reklama

Realitní magnát Vítek navýšil podíl v rakouské s Immo

CPI Property Group
ČTK
 ČTK

Realitní společnost CPI Property Group (CPIPG) miliardáře Radovana Vítka bude mít v rakouské firmě s Immo celkově pod kontrolou přes 65 milionů akcií, což odpovídá více než 88 procentům akciového kapitálu podniku.

Reklama

Vyplývá to z konečných výsledků povinné nabídky na koupi akcií. Firma uvedla, že v dodatečném období pro přijetí nabídky ze strany akcionářů získala dalších zhruba 6,7 milionů akcií. Zaplatí za ně přibližně 154 milionů eur (3,75 miliardy korun).

Společnost už v srpnu oznámila, že v původním období pro přijetí předložené nabídky získala téměř 27 milionů akcií, což odpovídá téměř 37 procentům akciového kapitálu s Immo. Původní období pro přijetí nabídky trvalo od 15. července do 12. srpna. Následné dodatečné období skončilo 18. listopadu. Na začátku června měla CPIPG v s Immo podíl 42,55 procenta.

CPI Property Group

Realitnímu impériu Radovana Vítka se daří. Hlavně díky akvizicím

Koupě rakouských realitních společností Immofinanz a s Immo se miliardáři Radovanu Vítkovi hrubě vyplácí. Zisk jeho realitního impéria CPI Property Group roste o desítky procent.

Přečíst článek

Společnost s Immo investuje v Evropské unii, zaměřila se na hlavní města Rakouska, Německa a regionu střední a východní Evropy. CPIPG má také většinový podíl v rakouské realitní firmě Immofinanz, která vlastní reality v Rakousku, Německu, České republice, Polsku a Maďarsku.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Vlastní nemovitosti v Česku, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, ve Švýcarsku, dále ve Francii, Rumunsku, Rusku a Británii. Vítek vlastní v CPI Property Group 87,8 procenta.

Karel Komárek

Někde je svět evidentně v pořádku. Čeští miliardáři výrazně zbohatli

O více než 70 miliard se rozšířil majetek majitele skupiny KKCG Karla Komárka. Stal se tak největším skokanem mezi tuzemskými miliardáři, vyplývá z aktulního žebříčku nejbohatších Čechů magazínu Forbes. Na první místě dál zůstávají většinoví vlastníci skupiny PPF v čele s Renátou Kellnerovou.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

CPI Property Group

Výprodeje portfolia realitního magnáta Vítka pokračují. Prodává tři domy v centru Prahy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme