Reklama

Půl roku po svatbě s Affleckem prodává Jennifer Lopezová svůj dům. Cena? Téměř miliarda

Jennifer Lopezová prodává svůj dům v Bel Air v Los Angeles za 42,5 milionu dolarů.
Carolwood Estate, s laskavým svolením
Dušan Kütner
duk

Loňská svatba hereckých hvězd Jennifer Lopezové a Bena Afflecka pomohla rozhýbat realitní trh s luxusními nemovitostmi v Los Angeles. Poté, co loni v srpnu – zhruba měsíc po svatbě – prodal Affleck svůj dům za 30 milionů dolarů, nyní svůj domov prodává i Lopezová. A ne ledasjaký – vila ve francouzském venkovském stylu v luxusní čtvrti Bel Air v Los Angeles je na prodej za 42,5 milionu dolarů (asi 933 milionů korun), uvedl deník The Wall Street Journal.

Reklama

Panství v Bel Air má zhruba 1300 metrů čtverečních obytné plochy, celý pozemek osm akrů, vila má devět ložnic, soukromé jezírko s písečnou pláží a mnoho dalších vymožeností. Impozantní sídlo schované za hradbou stromů zahrnuje mimo jiné i chatu pro hosty, bazén, venkovní amfiteátr se 100 místy a pagodu s ohništěm, uvedl deník WSJ s odkazem na údaje realitní společnosti Carolwood Estates.

Prohlédněte si nemovitost, kterou herečka prodává za 42,5 milionu dolarů:

Lopezová koupila nemovitost za 28 milionů dolarů celkem nedávno, v roce 2016 od herečky Sely Wardové a jejího manžela, podnikatele Howarda Shermana. Panství má prvky francouzského venkovského stylu zahrnující přírodní materiály, jako je kámen a dřevo.

Prezidentský Elysejský palác v Paříži.

Křetínský v „investiční horečce“ koupil v Paříži dům s výhledem na prezidentský palác

Český miliardář Daniel Křetínský koupil v roce 2020 pařížský dům ruského oligarchy Dmitrije Rybolovleva za 21,5 milionu eur (asi 517 milionu korun). Honosný městský dům má výhled na prezidentský Elysejský palác a bohatou historii. Zároveň patří mezi aktiva v Rybolovlevově ostře sledovaném rozvodu, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Najdete tu také posilovnu, hernu s kulečníkovým stolem a domácí kino, ve kterém jsou vystaveny plakáty k filmům, ve kterých Lopezová a Affleck – který se věnuje i režii – hráli, jako například Hollywoodland, Příšerná tchýně (v originále Monster-in-Law) a Vášeň v tanci (v originále El Cantante), ve kterém se v roce 2006 Lopezová objevila po boku svého bývalého manžela, latinskoamerického zpěváka Marca Anthonyho.

V hlavní budově je obývací pokoj přes dvě podlaží s krbem, barem a impozantním schodištěm s kovaným zábradlím a klavírem v jednom z rohů místnosti. Vedle je samostatná knihovna celá obložená světlým dřevem. Kuchyň má dřevěné trámové stropy, centrální jídelní stůl a rustikální lustr. 

Antilia Tower, Mumbai, Indie

Fotogalerie: Nejdražší domy na světě? Královská sídla i mrakodrap se třemi heliporty

Hned tři z desíti nejdražších domů světa roku 2022 najdete podle realitních expertů v Londýně. Další pak v New Yorku, Bombaji nebo na Azurovém pobřeží. Všechny je spojuje opulentnost. Podívejte se.

Přečíst článek

Nemovitost patří mezi nejdražší domy, které jsou aktuálně v Bel Air k dispozici. V okolí se loni prodaly nejméně čtyři nemovitosti s cenou převyšující 40 milionů dolarů. Patří mezi ně loňský prodej sídla zvaného The One za 126 milionů dolarů.

Domu se po svatbě – která se zapsala do historie hollywoodských příběhů tím, že se Affleck s Lopezovou vzali po dvaceti letech od rozchodu a tehdy zrušeného zasnoubení – zbavil i Affleck. Dům v Los Angeles, který se nachází v oblasti Pacific Palisades, se loni prodal za 28,5 milionu dolarů.

Dům v oblasti Bel Air v Los Angeles je na prodej za 68 milionů dolarů, tedy asi 1,5 miliardy korun.

FOTOGALERIE: Moderní dům na skále nad kaňonem je na prodej. Cena? 1,5 miliardy

Ačkoli i v Kalifornii se jako mnohde jinde realitní trh ochladil, o luxusní domy zájem neuvadá. Důkazem je další velmi lukrativní nabídka na prodej. Moderní supervila stojí na skále nad kaňonem v luxusní oblasti Los Angeles Bel-Air. Podívejte se, jak vypadá dům za 68 milionů dolarů (asi 1,5 miliardy korun).

Přečíst článek

Avokádový ranč Sandry Bullock

Sandra Bullocková prodala svůj utajený avokádový ranč za 5,6 milionu dolarů

Filmová hvězda a držitelka Oscara Sandra Bullocková není jen jedinečná herečka a producentka - je i schopná podnikatelka v realitách. Luxusních nemovitostí vlastní řadu a nedávno prodala jednu z nich, avokádový ranč v jižní Kalifornii, za v přepočtu 128 milionů korun. A rozhodně na prodeji neprodělala.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Dům v Los Angeles ve španělském koloniálním stylu, který před svou předčasnou smrtí obýval herecký idol Marilyn Monroe.

Bitva o poslední domov Marilyn Monroe. Los Angeles jej zachránilo před demolicí, ale jen dočasně

Přečíst článek
Ochromený Hollywood. Po scenáristech stávkuje i 160 tisíc herců

Ochromený Hollywood. Požadujeme úctu, vzkazuje studiím 160 tisíc stávkujících herců

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme