Reklama

PPF prodala administrativní centrum v Rusku. S miliardovou ztrátou

PPF prodá část Home Creditu Japoncům.
ČTK
 ČTK

Investiční skupina PPF prodala letos na podzim v Rusku společnost Fantom, což představuje obchodní centrum v Astrachani a také administrativní komplex Comcity v Moskvě. Z obou transakcí PPF předpokládá ztrátu dohromady zhruba 104 milionů eur (asi 2,5 miliardy korun). Firma to uvedla ve zprávě o výsledcích za letošní první pololetí. PPF tak pokračuje v prodeji svého majetku, jehož hodnotu pošramotila ruská invaze na Ukrajinu, napsal dnes server Hospodářské noviny (HN), který na obchody upozornil.

Reklama

Stoprocentní podíl ve společnost Fantom prodala PPF v září za 62 milionů eur, z transakce očekává ztrátu 14 milionů eur. V říjnu se PPF dohodla na prodeji komplexu Comcity a akvizici menšinového podílu v hypotečním fondu Imperial Fund registrovaném v USA. Celková hodnota transakce je 175 milionů eur, způsobí ztrátu přibližně 90 milionů eur. Dokončení výměny aktiv u druhého z obchodů je podmíněno řadou kroků, které se ještě neuskutečnily. „Finalizujeme kompletní odchod z ruského trhu,” řekl HN mluvčí PPF Leoš Rousek.

PPF a její společnost Home Credit už dříve ohlásily odchod z ruského bankovního trhu. Počátkem září oznámily, že dokončily prodej svého zbývajícího podílu 49,5 procenta v ruské Home Credit & Finance Bank (HCFB) včetně některých dceřiných společností. Plnou vlastnickou kontrolu nad HCFB převzala skupina individuálních investorů. Podle pololetních výsledků za většinový podíl 50,5 procenta v ruských aktivitách PPF obdržela 382 milionů eur a zbývající podíl byl oceněn na 149 milionů eur. Celková čistá ztráta z prodeje ruských aktivit činila 900 milionů eur.

PPF

PPF ohlásila obří ztrátu. Kvůli exitu z Ruska

Skupina PPF vykázala v prvním pololetí letošního roku ztrátu 318 milionů eur (7,73 miliardy koru), když o rok dříve měla zisk 188 milionů eur (4,57 miliardy korun). Firma oznámila, že letošní ztrátu způsobily zejména náklady související s odchodem z ruského bankovního trhu.

Přečíst článek

PPF v Rusku prodává rovněž svůj podíl v logistickém komplexu South Gate nedaleko moskevského letiště Domodědovo, kupujícím je podle ruského listu Vedomosti výrobce kovových konstrukcí Ventall, upozornil nedávno server Seznam Zprávy. Podle webu skupiny PPF Real Estate patří mezi její realitní projekty v Rusku ještě logistický Trilogy Park Tomilino a administrativní centrum Metropolis v Moskvě a také nákupní Něvské centrum v Petrohradě.

PPF prodá část Home Creditu Japoncům.

Potvrzeno. PPF po deseti letech prodává Home Credit na Filipínách a v Indonésii

Poskytovatel spotřebitelských půjček Home Credit z české finanční skupiny PPF prodává svá aktiva na Filipínách a v Indonésii za přibližně 615 milionů eur (v přepočtu asi 14,98 miliardy korun). Kupujícím je konsorcium dceřiných společností japonské finanční skupiny Mitsubishi UFJ Financial Group - MUFG Bank, thajské Krungsri Bank a indonéského poskytovatele spotřebitelských půjček Adira, uvedla PPF.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme