Reklama

Pozemky, nemovitosti a nově i inženýrské sítě. Accolade miliardáře Kratiny investuje na Chebsku do infrastruktury

CEO Accolade Milan Kratina
Accolade - použito se souhlasem společnosti
 nst
nst

Společnost Accolade miliardáře Milana Kratiny dlouhodobě investuje na Karlovarsku do pozemků i logistických parků. Nyní se však rozkročila i do oblasti infrastruktury. Kupuje společnost Gelsenwasser Beteiligungen, která vlastní podíly ve vodovodech, kanalizacích a teplárenství.

Reklama

Gelsenwasser Beteiligungen vlastní podíly ve třech regionálních společnostech zaměřených na zásobování vodou a likvidaci odpadních vod, a dále na výrobu tepla a elektřiny: Chevak Cheb, Terea Cheb a KMS Kraslická městská společnost.

V Chevaku jde o podíl ve výši 28,16 procent. Ve dvou zbývajících firmách pak v rámci akvizice Accolade získá poloviční podíl. Pro skupinu Accolade, která se orientuje na průmyslové nemovitosti, jde o první investici do tohoto odvětví.

„Investor samozřejmě vždy klade důraz na co největší zhodnocení investic, tedy zisky. Nicméně z dlouhodobého hlediska se nám vždy potvrdilo, že nejúspěšnějšími projekty jsou ty, kde se soustředíme v první řadě na investice do obyvatel regionu, v němž plánujeme působit,“ uvedl CEO Accolade Milan Kratina.

Všechny tři zmíněné společnosti, do kterých Accolade vstupuje, vykazují dlouhodobě jak vlastní kladný kapitál, tak i hospodářské výsledky. Výše popsaná transakce podléhá schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže v České republice.

Accolade je v Karlovarském regionu význačným hráčem již od roku 2013, letos v červnu skupina oznámila více než šestimiliardové investice do výstavby tamních průmyslových budov: mezi nimi třeba dva průmyslové parky s pěti budovami a třinácti nájemci. „Uvědomovali jsme si, že oblast bývalých Sudet byla ze strany státu i byznysu dlouho opomíjená, a to se odráželo v platové hladině i nezaměstnanosti,“ podotkl Kratina s tím, že Accolade v kraji již vytvořila přes 3,5 tisíc nových pracovních míst.

Hala Accolade u Chebu

Největší logistická hala v Česku vyroste u Chebu. Investorem je Accolade

U Chebu vyroste do tří let největší logistická hala v Česku. Investorem je společnost Accolade. A ačkoli hala ještě nestojí, její předpronájem už je letošní největší obchodní transakcí ve druhém čtvrtletí.

Přečíst článek

Logistický areál v Kojetíně na Moravě, kde nyní působí již druhý sklad Amazonu.

Amazon v Kojetíně otevře logistické centrum za pět miliard. Zaměstná dvě tisícovky lidí i roboty

Pětimiliardové obří logistické centrum pro Amazon v moravském Kojetíně je hotovo.  Zaměstná dvě tisícovky lidí i roboty.

Přečíst článek

Accolade Kojetín

V Česku už není co kupovat. Accolade miliardáře Kratiny vyrazila pro haly do Polska

Realitní fond Accolade Industrial Fund se rozhodl rozšiřovat své portfolio o polské industriální a logistické nemovitosti. Vedle distribučního centra v Kojetíně na Přerovsku nyní investoval v Polsku do trojice prémiových parků. Transakce jen za tuto čtveřici přesáhla 6,6 miliardy korun. Ani další investoři se za své industriální nákupy v Polsku nemusí stydět. Svědčí o tom také poslední statistiky polského trhu skladových a logistických prostor, které lámou rekordy i vyjádření analytiků, že investoři už zase začali polskému trhu důvěřovat.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme