Reklama

FOTOGALERIE: Potomci ropných magnátů Rockefellerů prodali historické sídlo u Filadelfie. Za půl miliardy

Historické panství v oblasti Filadelfie vlastněné potomky rodiny ropných magnátů Rockefellerů se v březnu 2023 prodalo za 24 milionů dolarů (asi 522 milionů korun).
Zillow Real Estate, se svolením
Dušan Kütner

Po generace vlastnila panství v Chester County u Filadelfie rodina ropných magnátů Rockefellerů. Nyní rozlehlé panství s vinicemi a pastvinami potomci slavného amerického rodu prodali za 24 milionů dolarů (asi 522 milionů korun), uvedl deník The Wall Street Journal. Jak malebné sídlo vypadá? Podívejte se ve fotogalerii.

Reklama

Panství o zhruba 0,8 kilometru čtverečního, asi 32 kilometrů západně od centra města Filadelfie, bylo uvedeno do prodeje loni původně za 29,9 milionu dolarů, uvedl The Wall Street Journal. Nemovitost, známá jako Kirkwood Farm, pochází z konce 17. století a zahrnuje pět historických budov o velikosti od 163 do 269 čtverečních metrů

Jednou z nejvíce pozoruhodných prostor domu Jima Carreyho je soukromé kino ve stylu Art Deco s kostýmy z Carreyho filmů.

Jim Carrey prodává dům za více než půl miliardy. Včetně kina ve stylu Art Deco

Slavný herec Jim Carrey se po třiceti letech rozhodl prodat svůj útulný, osobitý a uměním prodchnutý dům v Los Angeles. Důvodem je, že už v něm netráví tolik času. Cena za 1180 metrů čtverečních bytové plochy s pěti ložnicemi i kinem ve stylu Art Deco je 28,9 milionu dolarů (asi 627 milionů korun).

Přečíst článek

Jak vypadá rozlehlé panství, které prodali potomci ropných magnátů Rockefellerových? Podívejte se:

Na pozemku jsou pastviny, stromy, kopce či potok. Rezidence, z nichž některé jsou z přírodního kamene, byly postaveny v 18. a 19. století. Panství má také dvě stodoly. 

Panství sloužilo Rockefellerům po generace

Panství prodali potomci Williama Rockefellera Jr. – který pomohl vybudovat Standard Oil Co. se svým bratrem Johnem D. Rockefellerem – včetně jeho vnuka Roye Jacksona a jeho dětí, ukazují úřední záznamy o prodeji majetku. Byl v rodině po generace, řekla deníku Lavinia Smerconishová z realitní kanceláře Compass s tím, že v posledních letech pozemek využíval myslivecký spolek a několik sídel bylo pronajato. 

Kupec, který se nepřál zveřejnit své jméno, neplánuje nemovitost rozvíjet, řekla Kim Whetzelová z Kurfiss Sotheby's International Realty, která kupujícího zastupovala. „Je velmi potěšující, když prodávající a kupující chtějí podobu prodávaných nemovitostí zachránit a zachovat jejich kouzlo," podotkla Whetzelová. 

Jennifer Lopezová prodává svůj dům v Bel Air v Los Angeles za 42,5 milionu dolarů.

Půl roku po svatbě s Affleckem prodává Jennifer Lopezová svůj dům. Cena? Téměř miliarda

Loňská svatba hereckých hvězd Jennifer Lopezové a Bena Afflecka pomohla rozhýbat realitní trh s luxusními nemovitostmi v Los Angeles. Poté, co loni v srpnu – zhruba měsíc po svatbě – prodal Affleck svůj dům za 30 milionů dolarů, nyní svůj domov prodává i Lopezová. A ne ledasjaký – vila ve francouzském venkovském stylu v luxusní čtvrti Bel Air v Los Angeles je na prodej za 42,5 milionu dolarů (asi 933 milionů korun), uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Honosný dům na Eaton Square v centru Londýna se objevil na trhu za 39,5 milionu liber (asi 1,07 miliardy korun), což z něj dělá jednu z nejdražších nabídek na trhu v hlavním městě Británie.

FOTOGALERIE: Realitní deal roku. V Londýně je na prodej domov tří premiérů. Za miliardu

Na britském trhu se objevila jedna z realitních zakázek roku. Na prodej je honosný historický dům prodchnutý luxusem na Eaton Square v Londýně mezi Hyde Parkem a Westminsterem. Dům, jenž v minulosti sloužil jako domov třem britským premiérům a v jeho sousedství „bydlel“ i filmový agent 007, stojí 39,5 milionu liber (asi 1,07 miliardy korun), napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Dům v oblasti Bel Air v Los Angeles je na prodej za 68 milionů dolarů, tedy asi 1,5 miliardy korun.

FOTOGALERIE: Moderní dům na skále nad kaňonem je na prodej. Cena? 1,5 miliardy

Ačkoli i v Kalifornii se jako mnohde jinde realitní trh ochladil, o luxusní domy zájem neuvadá. Důkazem je další velmi lukrativní nabídka na prodej. Moderní supervila stojí na skále nad kaňonem v luxusní oblasti Los Angeles Bel-Air. Podívejte se, jak vypadá dům za 68 milionů dolarů (asi 1,5 miliardy korun).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Miliardář Elon Musk chystá v Texasu vlastní „utopické“ město. Se svými továrnami i zaměstnanci

Vítejte u Šnečího potoka. Musk chystá v Texasu vlastní město s továrnami Tesly či Boring Co. a jejich zaměstnanci

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme