Reklama

Penta koupila další čtyři zařízení pro pacienty s Alzheimerem

Zařízení, jež provozuje Penta Hospitals.
Se svolením Penta
 nst
nst

Skupina Penta nadále posiluje síť domovů pro seniory. Do rodiny Alzeheimer Home přibydou další čtyři zařízení. Poslední akvizicí chce zvyšovat standardy služeb.

Reklama

Do sítě sítě Alzheimer Home společnosti Penta Hospitals přibydou další čtyři zařízení v Minkovicích, Boskovicích, Kamenici nad Lipou a v Sychrově dosud spadající pod společnost Benevita. Výši transakce žádná ze stran nechtěla komentovat.

„Akvizice je součástí dlouhodobé strategie naší společnosti. V jejím rámci chceme nejen postupně posilovat pozici skupiny, ale především dál rozvíjet rozsah i standardy poskytovaných služeb. Mezi další cíle patří také prohlubování synergie mezi jednotlivými zařízeními i společnostmi skupiny,“ říká Barbora Vaculíková, generální ředitelka skupiny Penta Hospitals.

Jan Kocián, investiční manažer Penty

Jan Kocián z Penta Investments: Energetická krize může způsobit katastrofu v domovech seniorů

Jedničkou mezi soukromými poskytovateli sociálních služeb se letos stala skupina Alzheimer Home, kterou v roce 2015 založili Boris Šťastný a Milan Šedivý. O tři roky později do sítě domů se speciální péčí vstoupila Penta a začala skupinu výrazně rozšiřovat. A plánuje i další expanzi. „Dnes žije v České republice zhruba do 500 tisíc lidí nad 80 let. Do roku 2050 se číslo zvýší zhruba na milion. Přesně z téhle věkové skupiny se primárně rekrutují klienti pro pobytové sociální služby. A vybudovat dostatečné kapacity není triviální věcí. Je to nesmírně náročné finančně i organizačně,“ říká Jan Kocián v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

Ve všech případech jde o moderní objekty. Nejstarší z nich je domov v Sychrově, nacházející se v těsné blízkosti tamního zámku, který byl otevřen v roce 2019. Ostatní zařízení jsou zcela nová a zahájila svou činnost v letošním roce.

Penta Hospitals CZ je součástí holdingu Penta Hospitals International, pod níž spadá 30 nemocnic a více než 40 dalších zdravotnických zařízení. V České republice Penta Hospitals provozuje nemocnice, ambulantní zdravotnická zařízení a síť specializovaných center péče o pacienty s Alzheimerovou chorobou i polikliniky. Vlastníkem holdingu je investiční skupina Penta.

Jaká je inflace v Evropě či USA? Padají rekordy staré desítky let

Jaká je inflace ve světě? Padaly rekordy staré desítky let

S vysokou inflací nebojuje jen Česko, ale i desítky zemí ve světě, a v řadě zemí hlásili v posledním roce dvouciferné nárůsty a nejvyšší hodnoty za desítky let. Centrální banky proto zvedaly či stále zvedají základní úrokové sazby, což však často znamená snížení hospodářského růstu. Podívejte se na přehled míry inflace ve světě.

Přečíst článek

Babiš v karavanu

Babiš se zařadí ke kandidátům, kteří za kampaň utratí „plnou palbu“ 40 milionů korun

Andrej Babiš se oznámením své prezidentské kandidatury současně podle všeho zařadí mezi menšinu svých rivalů v daném klání, kteří v rámci příslušné kampaně utratí, respektive hodlají utratit celou zákonně povolenou částku, tedy 40 milionů korun před prvním kolem volby.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme