Reklama

Penta koupí za 220 milionů budovu pošty u Masarykova nádraží

Budova České pošty v Hybernské ulici
ČTK
 ČTK

Česká pošta prodá svou budovu v Hybernské ulici u Masarykova nádraží v Praze společnosti Penta za minimální nabídkovou cenu 220 milionů korun. Penta byla v e-aukci jediným zájemcem. Uvedl to mluvčí Penty Investments Ivo Mravinac.

Reklama

Pošta v objektu provozovala pobočku a depo. Provoz obou částí do loňského roku ukončila. Penta staví v těsné blízkosti Masarykova nádraží nový multifunkční objekt a zároveň pracuje na rekonstrukci nádraží.

„Dnes proběhla e-aukce budovy pošty v Praze v ulici Hybernská, ze které vyšel vítěz, který nabídnul 220 milionů korun, což byla zároveň minimální nabídková cena. Nyní budou probíhat následné kroky, jako podpis smlouvy a složení ceny,” řekl mluvčí pošty Ivo Vysoudil.

Galerie: Proměny Masarykova nádraží

Podle mluvčího Penty firma plánuje, že zrekonstruuje památkově chráněnou část objektu a druhou nevyhovující část zbourá. Na místě chce vybudovat komerční prostory. Historickou budovu nádraží z 19. století a jeho okolí začaly dráhy společně se společností Penta Real Estate opravovat v roce 2011. Dosud bylo zrekonstruováno například zastřešení odjezdové haly, skleněné průčelí, technologie, žulová podlaha, toalety a některé obchodní prostory. Vznikly také nové pokladny ve větší blízkosti nástupišť.

Galerie: Jak bude vypadat trať Praha-Kladno?

Na brownfieldu u Masarykova nádraží směrem k autobusovému nádraží Florenc Penta chystá další výstavbu. Celkem hodlá v lokalitě investovat deset miliard korun.

Rekonstrukce Masarykova nádraží dostala zelenou.

Modernizace Masaryčky má zelenou. Na nové střeše vznikne náměstí

Projekt, který významně změní tvář Prahy kolem Florence, získal zelenou. Rekonstrukcí Masarykova nádraží přibyde do území nové náměstí, umístěné na novém zastřešení.

Přečíst článek
 

Alzheimercentrum v Pardubicích

Penta chce do domů pro seniory investovat miliardy. Už teď je lídrem trhu

Péče o seniory měl být byznys budoucnosti. Budoucnost již nastala. Nejen že rostou neustále nová centra pro důchodce, ale začala i konsolidace trhu. Větší hráči začali nakupovat menší.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Na fasádu paláce Savarin se vrátily zrestaurované sochy.

Aktuálně z nejstřeženějšího staveniště v Praze: Do Savarinu se vrátily barokní sochy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme