Reklama

Natland otevírá golfový areál ve Vinoři. Dlouho ležel ladem

Na jihozápadě Prahy vznikne největší golfový a sportovní areál v metropoli.
Se svolením Prague City Golf
 nst
nst

Několik let nedokončený projekt golfového areálu v pražské městské části Vinoř je opět aktuální. Stejně jako sportoviště ve Zbraslavi ho bude provozovat Prague City Golf.

Reklama

„Chceme zkušenosti a know-how ze Zbraslavi využít i při provozu dalšího areálu na Vinoři, který postupně dáváme dohromady ve spolupráci s mnoha odborníky nejen na design golfových resortů," řekl nový ředitel Prague City Golf Jan Štaidl.

Zbraslavské hřiště, které je více zaměřené na sportovní hru a je inspirováno skotskými a irskými linksovými hřišti, navrhl britský architekt Jeremy Ford. Vinořský areál vychází z tradic anglických parkových hřišť. Návrh vznikal pod taktovkou britského designéra Jonathana Gaunta. 

Investor, skupina Natland, dále plánuje do okolí golfových resortů začlenit další možnosti pro trávení volného času pro celé rodiny, včetně poznávacích či naučných stezek, beachvolejbalového hřiště nebo dráhy pro inline a cyklistiku.

Exkluzivním partnerem, jenž bude zajištovat gastronomické služby pro všechny provozy PCG, se stala Gourmet Pauza. „Naše koncepce je postavena na nutričně vyváženém stravování, máme roky zkušeností s přípravami jídelníčků a cateringu pro vrcholové i hobby sportovce, kteří mají zájem o to, co jí. Stavíme především na kvalitních surovinách,“ uvedla Zuzana Klucká z Gourmet Pauza.

Golfový areál na jihozápadě Prahy je prvním z mnoha podobných projektů. „Chceme vybudovat lídra golfových aktivit, nejsilnějšího golfového hráče na trhu, a to nejen v hlavním městě,“ uzavírá Tomáš Raška, majoritní vlastník investiční skupiny Natland, která stojí za Prague City Golf.

Výstavba bytů v České republice - ilustrační foto

DRFG investuje miliardy v Olomouci. Postaví tu byty a kanceláře

Investiční skupina DRFG koupila letos v březnu pozemky v blízkosti olomouckého hlavního nádraží a do roku 2025 zde postaví vícefunkční areál složený z bytů, maloobchodních prostor a kanceláří. Projekt má hodnotu 2,6 miliardy korun.

Přečíst článek

Ještěd

Rattajova TMR skončila loni v miliardové ztrátě a koupila alpské středisko

Slovenský miliardář Igor Rattaj sečetl ztráty z covidových lockdownů. Jeho firma Tatry mountain resorts (TMR), která provozuje lyžařské areály ve střední Evropě včetně Česka, skončila loni ve ztrátě převyšující miliardu korun. Navzdory zhoršenému hospodaření ale přikoupila další alpské středisko Muttereralm v Rakousku.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Krkonošská chalupa

Chalupaření v Česku se mění: místo roubenky ve Špindlu, apartmán v Krušných horách nebo na Kapverdách

Přečíst článek
Další várka řopíků na prodej.

Řopíky jdou na dračku, některé vyjdou i na půl milionu korun. Jak je lze využít?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme