Reklama

Místo továren moderní zelená čtvrť. Ve Vysočanech se začne stavět další stovka nových bytů

Více než na jednu miliardu vyjde výstavba dalšího bytového domu na brownfieldu ve Vysočanech.
Se svolením Skanska
Petra Jansová
pej

Více než na jednu miliardu vyjde výstavba dalšího bytového domu na brownfieldu ve Vysočanech.

Reklama

Nový bytový dům Alfred, pojmenovaný po mladším bratrovi Emila Kolbena, vznikne na místě vysočanského brownfieldu v blízkosti stanice metra, který se mění na městskou čtvrť splňující nejvyšší standardy ekologické výstavby. I zmiňovaný dům cílí na nejpřísnější požadavky enviromentální certifikace BREEAM.

Jak bude vypadat nový dům se můžete podívat do následující galerie:

„U bytového domu Alfred se nám podařilo dosáhnout velmi nízké celkové energetické náročnosti 51 kilowatthodin energie na metr čtvereční za rok, což je při vysokých cenách energií velmi atraktivním benefitem. Největší vliv má důkladně zateplená obálka budovy, přínosné jsou však také fotovoltaické panely s instalovaným výkonem 10 kilowatt-peak (kWp). Díky nim zajistíme dostatečné množství energie k osvětlení společných prostor a větrání bytů s centrálním odtahem vzduchu, uvedl Martin Horálek, senior projektový manažer Skanska Residential.

Díky využití solární energie, dešťové vody i veřejné zeleni tak bude budova oproti běžnému objektu až o 24 procent úspornější.

Natáčení podcastu Realitního Clubu s generálním ředitelem Skanska Reality Petrem Michálkem.

Ředitel Skanska Reality: Dřevo a „recyklovaný“ jsou materiály budoucnosti, stejně jako udržitelná výstavba

Proč se mezinárodní developerská společnost Skanska přihlásila k udržitelnosti? Jaké materiály pro výstavbu svých projektů nejenom v Česku využívá? A je téma zeleného stavění důležité i pro tuzemské zákazníky? Nejenom o tom hovořil generální ředitel Skanska Reality Petr Michálek v dalším díle podcastu Realitního Clubu.

Přečíst článek

Bytový dům po svém dokončení v roce 2025 nabídne 179 bytových jednotek, většinou o dispozicích 1+kk a 2+kk. V přízemí budou z větší části komerční prostory, ale také menší byty, které budou mít soukromou předzahrádkou. V nejvyšších patrech pak lofty a prémiové velkometrážní byty o dispozici 4+kk a 5+kk s terasou či lodžií.

Projekt čtvrť Emila Kolbena nabídne v pěti fázích celkem 1 069 bytových jednotek na ploše 51 tisíc metrů čtverečních.  První etapa výstavby s bytovými domy Greta, Lily a Malvína byla dokončena v roce 2020. Aktuálně probíhá výstavba druhé etapy – domy s názvem Jindřich a Hanuš, a nyní následuje bytový dům Alfred.

Areál pojmenovaný po Emilu je odkazem na industriální historii. Nejenomže bytové domy nesou jména rodinných příslušníků slavného vynálezce, odkazují se na něj i  designové prvky ve společných prostorách.

Panattoni Business Park Kladno se bude skládat ze dvou moderních hal o celkové velikosti 88 500 metrů čtverečních.

Pozemky zanedbané kladenské Poldovky se promění na moderní průmyslové centrum

Brownfield na pozemku bývalé Poldovky se dočká revitalizace. Nový majitel ho promění na průmyslový areál o velikosti téměř 90 tisíc metrů čtverečních. Udržitelné haly v nejvyšším standardu pro investora postaví společnost Panattoni. Investice přinese až 2000 nových pracovních pozic a pomůže s hospodářskou transformací v dané oblasti, uvedli zástupci investora.

Přečíst článek

Rezidence Nový Žižkov.

Brownfield na Žižkově promění miliardové investice. Vznikne nová čtvrť

Místo brownfieldu vznikne nová čtvrť, která nabídne domov pro 23 tisíc lidí. Miliardové investice do rozvoje okolí Nákladového nádraží Žižkov ale pokryjí i stavbu mateřské a základní školy, vysázení nové zeleně nebo vznik cyklostezky.

Přečíst článek

 

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Proměna kladenské Poldovky začíná. Logport postaví první halu, v závěsu je RSJ

Proměna kladenské Poldovky začíná. Logport postaví první halu, v závěsu je investiční skupina RSJ

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme