Reklama

Miliardář Ortega kupuje mrakodrap na Manhattanu za půl miliardy dolarů

Španělský miliardář Amancio Ortega
ČTK
 ČTK

Amancio Ortego patří k nejbohatším mužům planety díky své firmě Inditex. Pod tu spadají slavné řetězce s rychlou módou, jako je Zara, Bershka nebo Stradivarius. V posledních letech se Ortega zaměřuje na investice do reality a nyní kupuje luxusní mrakodrap v srdci New Yorku.

Reklama

Španělský miliardář Amancio Ortega, zakladatel obchodů s oděvy Zara, jedná o koupi 64poschoďového mrakodrapu ve finančním distriktu v jižní části newyorského Manhattanu. S odvoláním na Ortegovu firmu Pontegadea o tom informovala agentura Reuters. Zmíněná společnost za nemovitost podle realitního webu The Real Deal zaplatí 500 milionů dolarů (12,2 miliardy korun).

„Probíhají jednání a transakce by mohla být dokončena v příštích několika týdnech,“ uvedla společnost Pontegadea. Budova s luxusními byty se nachází na adrese Dutch Street 19 a je vysoká 234 metrů.

panelák, Jižní Město

Lukáš Kovanda: Měsíční splátka za panelákový byt? 45 tisíc, to je nová realita

Hypotéky v Česku prudce zdražují. Podle dnes zveřejněných údajů Fincentra Hypoindexu odpovídala průměrná úroková sazba počátkem července 6,24 procenta. Za poslední měsíc tak stoupla o další citelnou 0,53 procenta. Hypotéky jsou nejdražší od počátku milénia. Jsou dražší dokonce i než těsně před globální finanční krizí, jež vrcholila v letech 2008 a 2009. Ta tehdy následně způsobila pokles cen tuzemských nemovitostí.

Přečíst článek

Kdo je Amancio Ortega?

Ortega je hlavním akcionářem skupiny Inditex, která Zaru vlastní, a patří mezi 30 nejbohatších podnikatelů světa. Jeho investiční společnost se zaměřila na nemovitosti po celém světě a na španělskou energetickou infrastrukturu.

Sledujte Realitní Club - vše o cenách bytů, hypotékách a výstavbě

Pontegadea dříve koupila ve Skotsku jednu z největších kancelářských budov. V Torontu získala za přibližně 800 milionů eur (19,6 miliardy Kč) mrakodrap Royal Bank Plaza, v němž sídlí největší kanadská banka Royal Bank of Canada.

Ilustrační foto

Petr Dufek: Růst cen bytů příliš nepolevil. Splasknutí bubliny je v nedohlednu

Česká národní banka sice hovoří o výrazném nadhodnocení nemovitostí v ČR a spekuluje se o splasknutí bubliny na realitním trhu, avšak tvrdá čísla zatím nic takového – alespoň pro začátek roku – ještě nenaznačují, komentuje hlavní ekonom Banky Creditas Petr Dufek.

Přečíst článek

ilustrační foto, bývalá chata spisovatele Bohumila Hrabala v Kersku

Chaty a chalupy už nefrčí, zájem o ně letos proti loňsku klesl až o třetinu

Zájem o nákup chat a chalup po dvou letech ochladl. Proti loňskému roku klesla touha lidí pořídit si rekreační nemovitost o 20 až 30 procent. Vyplývá to z informací realitního portálu Videobydlení.cz a realitní kanceláře Next Reality.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme