Reklama

Finančník Schönfeld přeprodává brněnské centrum Platinium

Platinum, kancelářská budova v Brně na Veveří
Millenium187 / Creative Commons / CC BY-SA 3.0
 ČTK

Kancelářskou budovu Platinium v Brně na Veveří koupil od společnosti RSBC fond Prémiové nemovitosti. Cenu strany nezveřejnily, tržní ocenění je 650 milionů korun, uvedla mluvčí firmy RSBC Jana Zbortková. Budova byla otevřena v roce 2005 a ročně generuje výnosy z nájemného přes 40 milionů korun.

Reklama

V objektu sídlí banky, pojišťovny či oční klinika, nabízí pronajímatelnou plochu přes 8500 metrů čtverečních a parkování pro 230 aut. Jde o čtvrtou nemovitost v portfoliu fondu, který v roce 2020 založil finančník Robert Schönfeld.

Fond se akvizicí budovy dostal k poměru 70 procent komerčních nemovitostí ke 30 procentům rezidenčních. Součástí portfolia je rezidenční projekt v Praze-Vršovicích, další bytový nájemní dům v centru Prahy a výrobně‑logistický areál Reda v Brně-Slatině.

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Babiš chce postavit stovky bytů v Lublani. Pozemek za 600 milionů k tomu už má

Andrej Babiš kupuje v centru Lublaně pozemek pro výstavbu více než 400 bytů. Transakce v odhadované hodnotě 25 milionů eur (613 milionů korun) by z bývalého českého premiéra učinila jednoho z největších hráčů na slovinském realitním trhu, informoval investigativní server Necenzurirano.si.

Přečíst článek

Fond je součástí realitního fondu Schönfeld & Co Nemovitosti SICAV a spravuje majetek investorů přes 770 milionů korun.

„Platinium Brno jsme získali ve výborné kondici, obsazené kvalitními nájemci,” uvedl ředitel společnosti Schönfeld&Co Nemovitosti SICAV Miloš Filip. Investiční společnost RSBC finančníka Schönfelda měla Platinium v portfoliu dva roky. 

Ondřej Boháč, ředitel IPR

Šéf pražských plánovačů: Praha potřebuje dát peníze jinam. Na financování metra by se měl podílet i stát

„Všichni si říkají, Praha je bohatá, ta si všechno postaví sama, ale my potřebujeme dát ty peníze jinam,“ říká ředitel Institutu plánování a rozvoje hlavního města Praha Ondřej Boháč v druhém díle podcastové série Realitní Club. Celou epizodu si poslechněte v pondělí na newstream.cz a v podcastových aplikacích.

Přečíst článek

První slovenský mrakodrap - Eurovea Tower v Bratislavě před dokončením.

Slováci trumfují Čechy, mají mrakodrap. V Ostravě už se taky jeden chystá

Na Slovensku se staví první mrakodrap. Hrubá stavba má být hotová do konce roku. Slováci tak předběhnou Čechy, kteří na budovu převyšující limit 150 výškových metrů teprve čekají.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Zleva místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš a předseda představenstva, CENTRAL GROUP a.s. Dušan Kunovský na setkání lídrů českého stavebnictví, 8. června 2023, Praha.

Stavebnictví ne a ne vybřednout z krize. Byty už se nevyplácí stavět, tvrdí tuzemští developeři

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme