Reklama

Dušan Kunovský v Realitním Clubu: Příští rok hrozí největší propad zájmu v dějinách Česka

Dušan Kunovský, Central Group
ČTK
 nst
nst

V další epizodě podcastu Realitní Club přivítá Petra Jansová a Dalibor Martínek z newstream.cz nejbohatšího tuzemského developera Dušana Kunovského. Poslouchejte nový podcast již v pondělí na stránkách newstream.cz a všech podcastových platformách. 

Reklama

Developeři v posledním roce přišli téměř o padesát procent klientů. Právě tolik v normálních dobách představují takzvaní hypotékáři, kteří ale kvůli růstu úrokových sazeb nákup nemovitosti nyní odkládají, uvádí Dušan Kunovský v další epizodě podcastu Realitní Club na newstream.cz. 

„I proto očekáváme jeden z největších poklesů poptávky za dobu samostatné České republiky. Když se o situaci bavíme s odborníky na financování, všichni se shodují, že obrat k normálu by mohl nastat ve chvíli, kdy se hypotéky znovu vrátí pod tři procenta,“ vysvětluje nejbohatší český developer Dušan Kunovský, který zároveň patří do desítky nejbohatších Čechů. 

Jak se to projeví na cenách nemovitostí a které projekty kvůli tomu Central Group pozastaví? I to se dozvíte v nejnovější epizodě podcastu Realitní Club, který si můžete poslechnout již v pondělí 19. září na stránkách newstream.cz a všech podcastových platformách. 

Poslechněte si i další epizody podcastu Realitní Club:

Petr Hlaváček, Dalibor Martínek a Petra Jansová

Petr Hlaváček v podcastu Realitní Club: Ne všichni developeři umějí stavět. Tlačí jen zisk

Toho, že možná v blížících se komunálních volbách neuspěje, se pražský radní pro územní rozvoj za TOP 09 a nynější lídr pražské kandidátky STAN Petr Hlaváček nebojí. Má údajně spoustu možností. Neobává se ani o kontinuitu projektů, které započal, ať už jde o Vltavskou filharmonii, Pražský okruh nebo výstavbu pod taktovkou Pražské developerské společnosti. Co by ale Praha podle něj potřebovala, je efektivní státní správa.

Přečíst článek

Ondřej Boháč, šéf IPRu

Ondřej Boháč v podcastu Realitní Club: Česko je takový Hobitín uprostřed Evropy. Žijeme si zde vlastním tempem

„Česko vypadlo z infrastrukturní mapy Evropy. Z Berlína do Vídně se jezdí okolo, cestou o několik set kilometrů delší, přesto o několik hodin kratší. To si skutečně musíte klást otázku, jestli to tady děláme správně,“ říká ředitel Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy Ondřej Boháč v dalším díle podcastové série Realitní Club. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Dušan Kunovský, Central Group

Modleme se, aby nedošlo ke kolapsu schvalování nových bytů, říká Dušan Kunovský

Přečíst článek
Zleva místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš a předseda představenstva, CENTRAL GROUP a.s. Dušan Kunovský na setkání lídrů českého stavebnictví, 8. června 2023, Praha.

Stavebnictví ne a ne vybřednout z krize. Byty už se nevyplácí stavět, tvrdí tuzemští developeři

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme