Reklama

Další český developer se vrhá na rezidenční výstavbu v Bělehradu a Záhřebu

Takto bude vypadat resort Mandré na Pagu.
Se svolením DOMOPLAN
Petra Jansová

Nejenom hotelové resorty u Jaderského moře, jimiž Domoplan cílí především na české investory. Nově se developerská skupina z Brna vrhá i na rezidenční výstavbu v Záhřebu a Bělehradu.

Reklama

Po výstavbě apart hotelů na chorvatské riviéře se brněnská developerská skupina Domoplam vrhá i na rezidenční výstavbu v Chorvatsku a Srbsku.

„Chorvatsko bylo jasným vyústěním naší výstavby u moře. Stavět ale začneme i v Bělehradu, toto unikátní město má opravdu obrovský stavební potenciál,“ uvedl zakladatel developerských společností Domoplan a MyResorts Tomáš Vavřík.

Ilustrační foto

Vila za deset milionů? V Česku ji neseženete, v Dubaji ano

Luxusní apartmán nebo vila s výhledem na moře za 10 milionů korun? Není to nereálné. Zájem Čechů o koupi nemovitosti v zahraničí se zvyšuje, i vlivem války na Ukrajině. A dávno už nejsou v popředí zájmu jen tradiční lokality jako je Chorvatsko nebo Španělsko, podotýkají redakcí Newstream oslovení realitní makléři.

Přečíst článek

Akvizice pozemků v obou balkánských městech mají být dokončeny v řádu dní. Přičemž plánovaný investiční objem rezidenční výstavby v Záhřebu se pohybuje ve výši 25 milionů eur, v Bělehradu se jedná o 18 milionů eur. 

Zatímco v Bělehradu má vzniknout zhruba 80 bytů přímo v centru, v Zábřebu jde o 160 bytových jednotek.

Dubrovník

Čeští chataři přesídlili k moři. Je to levnější než na Šumavě

Kvůli razantnímu nárůstu cen tuzemských nemovitostí a snaze vyhnout se znehodnocení peněz vinou inflace stále více Čechů dává přednost investici do realit v zahraničí. Byt u moře už není jen výsadou milionářů, říká tajemník Asociace českých stavebních spořitelen Jiří Šedivý.

Přečíst článek

Tenerife, Španělsko

Dubaj, Gruzie nebo Albánie. Kde ještě výhodně koupíte nemovitost

Zájem Čechů o nákup zahraničních nemovitostí neopadá, ba naopak. Roste. Podle realitních kanceláří vzrostl objem nákupů starších i nových apartmánů či domů meziročně asi o 20 až 25 procent. K oblíbeným destinacím patří především Španělsko, Chorvatsko či Dubaj, ale například i Albánie.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Za vily v Dubaji platí kupci absurdní ceny. Je to otázka času, kdy se trh zhroutí

Přečíst článek
Jiří Kučera - Luxent

Jiří Kučera: V Česku kupují luxusní bydlení téměř výhradně Češi. V Dubaji Rusové likvidují trh

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme