Reklama

Cimex mění další kanceláře. Musí se přizpůsobit poptávce

Flexibilní kanceláře
Se svolením Cimex
 nst
nst

Změna pracovních návyků i obavy z dlouhodobých nájemních smluv mění trh s komerčním nemovitostmi. I proto společnost Cimex modernizuje administrativní budovy na Pankráci.

Reklama

První flexibilní kanceláře MO-CHA Vista otevřela v budově na Pankráci v lednu letošního roku, nově je rozšíří o další tři tisíce metrů čtvereční plochy. Širší nabídku flexibilních kanceláří plánuje Cimex i v dalších pražských objektech, třeba na Václavském náměstí.

Skupina vlastní a provozuje 13 multifunkčních komplexů v Praze a Karlových Varech o celkové ploše téměř 80 tisíc metrů čtverečních.

Zařízení, jež provozuje Penta Hospitals.

Penta koupila další čtyři zařízení pro pacienty s Alzheimerem

Skupina Penta nadále posiluje síť domovů pro seniory. Do rodiny Alzeheimer Home přibydou další čtyři zařízení. Poslední akvizicí chce zvyšovat standardy služeb.

Přečíst článek

„Požadavky na administrativní prostory se neustále mění. Digitalizace, rostoucí množství freelancerů, proměnlivá pracovní doba, sdílená pracovní místa v kombinaci s home office, ale i obava ze závazků dlouhodobých nájemních smluv: to vše významně zamíchalo s kartami na trhu pronájmu administrativních budov. Největší zájem je o plně vybavené prostory se zajištěnými službami,“ uvádí Alexandra Němcová, ředitelka Asset managementu společnosti Cimex.

Cimex vlastní největší tuzemskou hotelovou síť OREA Hotels & Resorts. Také provozuje Gabriel Loci, multifunkční komerční, kulturní a umělecké centrum na Praze 5.

Kosnar, Cimex

Klášter Gabriel Loci proměníme v hotel. Bylo by fajn, kdyby nás to nestálo dvě miliardy, říká investor

Majitel zchátralého kláštera sv. Gabriela na pražském Smíchově, skupina Cimex, už má jasno o jeho budoucnosti. Komplex přestaví na pětihvězdičkový hotel. Rozsáhlá rekonstrukce by měla začít za dva až tři roky. Takové jsou plány. A kolik to celé bude stát? „Zpočátku jsme si s nadsázkou říkali, že jdeme do miliardového projektu a nyní se budeme snažit nepřekročit miliardy dvě,” říká Miroslav Kosnar, šéf Cimexu.

Přečíst článek

Klášter svatého Gabriela sloužil benediktinkám beuronské kongregace. Stojí v Holečkově ulici na pražském Smíchově.

V minulosti sloužil řeholnicím, pak poště. V budoucnu klášter přivítá VIP hotelovou klientelu

Na jeho výstavbu stačil na konci 19. století milion zlotých. O 150 let později se klášter Gabriel Loci promění v luxusní hotel. Majitele objektu, firmu Cimex, to vyjde až na dvě miliardy korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme