Reklama

Češi postaví na Istrii luxusní plážový rezort za 2,5 miliardy korun

Češi postaví na Istrii luxusní plážový rezort za 2,5 miliardy korun
iStock

Český realitní fond Investika koupil pozemky na Istrii. Postaví na nich luxusní rezort s privátní pláží. Očekávaná hodnota projektu poblíž chorvatského města Pula má přesáhnout 2,5 miliardy korun (přes 100 milionů eur).

Reklama

Realitní fond Investika koupil čtyři hektary území s vlastním přímým vstupem do moře, které je na parcelách v katastru obce Fažana naproti národnímu parku Brijuni. Vyrůst zde má až třicet 30 vícepatrových luxusních vil. „Nemovitostí tohoto typu je v Chorvatsku nedostatek a poptávka tak výrazně převyšuje nabídku,” uvedl portfolio manažer fondu Václav Kovář.

Společnost nyní potřebuje získat schválení územního plánu rozvoje v takzvané Tourist Development Area - zóně, kde místní úřady počítají s rozšiřováním zázemí pro turisty. Po získání všech povolení fond plánuje pozemky připravit pro výstavbu. Poté v úvahu připadá jak dlouhodobé vlastnictví s pozdějším prodejem samotného pozemku, tak development a následný prodej či pronájem nových vil. „Případně můžeme zvolit kombinaci obou variant,” řekl Kovář.

Luxusní turecký resort Terezy Maxové
video

REPORTÁŽ: Turecký resort Terezy Maxové nabízí skutečný luxus. Jezdí sem i Češi

Luxusní resort Kaplankaya poblíž tureckého města Bodrum byl letos zařazen mezi top dovolenkové destinace prestižního výběru Daily Mail. Resort, který i nabízí 140 pokojů a 27 vil, vybudovala Tereza Maxová spolu se svým manželem, tureckým miliardářem Burakem Oymenem. Reportér byznysového portálu newstream.cz resort navštívil. „Češi jsou rozhodně mezi návštěvníky z top deseti zemí,“ prozradil Sarp Okçuoğlu, obchodní šéf společnosti Six Senses, která resort provozuje.

Přečíst článek

Realitní fond Investika po vstupu do Chorvatska spravuje majetek ve čtyřech zemích, vedle Česka v Polsku a ve Španělsku. V současnosti dosahuje fondový kapitál Investika realitního fondu 12,1 miliardy korun (téměř 500 milionů eur). „Vizí je spravovat portfolio nemovitostních aktiv napříč Evropou v celkové hodnotě jedné miliardy eur,” stanovil si realitní fond, do kterého za první pololetí letošního roku investoři podle informací společnosti vložili 2,2 miliardy korun.

V Česku patří Investice mimo jiné pražské obchodní centrum Galerie Butovice, šestipodlažní kancelářská budova na pražském Andělu, dvojice kancelářských budov Pekařská Office Park v Praze 5 nebo industriální areály v Jičíně, Liberci a Litomyšli.

Takto bude vypadat resort Mandré na Pagu.

Češi postaví v Chorvatsku další luxusní dovolenkový resort

Čtyřiadvacet prémiových apartmánů, bazény a plážový bar postaví tuzemští developeři na chorvatském ostrově Pag. Investice má vyšplhat k pěti milionům eur.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme