Reklama

První zabavená jachta jde do veřejné dražby. Ruský oligarcha neplatil svoje závazky

Superjachta Dilbar, ilustrační foto
Alberto-g-rovi / Creative Commons / CC-BY-3.0
Petra Jansová
pej

Vůbec první ze zabavených luxusních jachet, kterou vlastnil sankcionovaný ruský oligarcha, jde do dražby, upozorňuje agentura Bloomberg.

Reklama

Luxusní jachta, v minulosti ji vlastnil miliardář Dmitrij Pumpjanskij, má jít do dražby po tom, co podnikatel nezaplatil svoje závazky vůči JPMorgan.

Třiasedmdesát metrů dlouhou jachtu bude dražit aukční síň Howe Robinson Partners. „Bude to první oligarchovi zabavená jachta, která jde do veřejné dražby,“ uvedl v telefonickém rozhovoru pro agenturu Bloomberg Nigel Hollyer, makléř aukční síně Howe Robinson Partners.

Jachtu zabavily úřadu na Gibraltaru, krátce po tom, co byly na jejího majitele uvaleny sankce. Podle serveru BBC má plavidlo hodnotu kolem 63 milionů liber, vydražena ale bude za cenu nižší.

Povolení k prodeji získala JPMorgan minulý měsíc, kdy Pumpjanskij odstoupil od úvěru ve výši 20,5 milionu eur, píše Bloomberg s odkazem na dokumenty soudu na Gibraltaru. Vyjádření banky se agentuře získat nepodařilo.

Roman Abramovič, ruský oligarcha

Londýnské impérium Romana Abramoviče se rozpadá

Ruský miliardář Roman Abramovič nezažívá lehké časy. Jeho majetek ve Velké Británii mu od ruské invaze na Ukrajinu mizí pod rukama.

Přečíst článek

Roman Abramovič, ruský oligarcha

Abramovič si najal americké právníky. Zabojují o oligarchovy tryskáče

Ruský prominentní oligarcha Roman Abramovič se stal prvním Rusem, kterému jsou od počátku války na Ukrajině ochotni pomoci američtí právníci. Ti argumentují tím, že Abramovičovy letouny porušily pravidla kvůli mírovým jednáním.

Přečíst článek

Reklama

Související

Megajachta Alfa Nero, o níž se předpokládá, že ji vlastní Andrej Grigorjevič Gurjev, ruský fosfátový magnát, na nějž USA uvalily sankce za spojení s prezidentem Vladimirem Putinem.

Západ s pompou zabavil jachty ruských oligarchů. A se zatnutými zuby platí miliony za údržbu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme