Reklama

Politický diář Jany Havligerové: Politika je plná dobrých úmyslů

Armádní generál ve výslužbě a jeden z favoritů prezidentské volby v roce 2023 Petr Pavel.
Zwez / Creative Commons / MSC, CC BY 3.0 DE
Jana Havligerová

První ukrajinští Romové z početné skupiny, která táboří na pražském hlavním nádraží, se o víkendu přesunuli do stanového městečka v Tróji. Podle Jana Čižinského, starosty Prahy 7, do které Trója patří, ovšem tohle řešení není v žádném případě ideální a nemůže být dlouhodobé. Zkrátka, je to naprostá nouzovka, která není důstojná Česka. Myslí to upřímně.

Reklama

Generál Petr Pavel oznámil, že se hodlá vzdát prezidentské kandidatury, kterou ještě ani oficiálně neoznámil. Tedy v případě, že se objeví člověk, kterého by na prezidentském postu klidně viděl bez jakýchkoli problémů, a měl v době, kdy se budeme k volbě opravdu blížit, výrazně větší šanci. Pak je připraven ho maximálně podpořit. Takového kandidáta ovšem nevidí. Takže jasnější stanovisko stran své kandidatury sdělí v září nebo v říjnu. Má to v hlavě fakt srovnané.

Hnutí ANO by se podle Andreje Babiše mělo pomalu, ale jistě začít porozhlížet po někom, kdo po něm převezme post předsedy a povede kandidátku do sněmovních voleb v roce 2025: Silných osobností má podle něj hnutí dost, ale ne všichni mají potenciál lídra. Osobně Babiš na nikoho ukazovat nebude, volba bude čistě na hnutí. Tak určitě.

Miloš Zeman, prezident

Politický diář Jany Havligerové: Čižinského Zvonokosy a Nekulova Morava First

Popularita prezidenta Zemana prudce klesá. S jeho vystupováním je nespokojeno osmasedmdesát procent lidí, ukázal aktuální průzkum agentury Kantar. CZ. Vlnu nevole vůči hlavě státu zvedla především milost, kterou Zeman udělil šéfovi Lánské obory odsouzenému k tříletému trestu za zmanipulování veřejné zakázky. A je to také jediný viditelný počin, kterým se prezident za poslední téměř rok zapsal do povědomí obyvatel.

Přečíst článek

Jozef Síkela (STAN), ministr průmyslu a obchodu

Politický diář Jany Havligerové: Česko je premiant Evropy. Pokaždé v něčem jiném, ale pořád

Zásobníky plynu v České republice jsou naplněny ze třiceti procent, k 1. květnu je to historické maximum. A podle ministra průmyslu Síkely momentálně Česko plyn doplňuje nejrychleji v Evropě. „Nikdo v Evropě teď neplní zásobníky rychleji než my,“ hlásí rezortní šéf hrdě. On také nikdo jiný neměl zásobníky tak dlouho tak prázdné jako my.

Přečíst článek

Kongres Občanské demokratické strany, 9. dubna 2022, Praha. Předsedkyně Poslanecké sněmovny a šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Politický diář Jany Havligerové: Ministerské nápady, které nic (a za nic) nestojí

Vládní politici, a také šéfka sněmovny, aby nezůstala pozadu, si v poslední době oblíbili frázi – všichni zchudneme. Jistě, to víme. Dokonce víme i to, že ne všichni zchudneme stejně. Tak do té bídy alespoň jeden tip zdarma: Omezte se na novinky, milí politici.

Přečíst článek

Reklama

Související

Do důchodu později. Posunout věk odchodu bude nezbytné, shodli se zástupci opozice, koalice i Pavel

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme