Reklama

VIDEO: Lavrov promluvil v Dillí o válce na Ukrajině a vysloužil si výsměch

Ruský ministr zahraničí Lavrov na konferenci v Dillí.
ČTK
 ČTK

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov si ve čtvrtek při jedné z diskusí na summitu G20 v Dillí vysloužil výsměch za svá slova o válce na Ukrajině. Ruskou invazi totiž nazval „válkou, kterou se snažíme zastavit”. Informovala o tom americká televize CNN nebo britský deník The Guardian.

Reklama

Válka, kterou se snažíme zastavit a která byla proti nám zahájena za zneužití ukrajinského lidu, samozřejmě ovlivnila ruskou politiku, včetně politiky energetické," prohlásil Lavrov, kterého uprostřed věty přerušil hlasitý smích z publika. Ministr ale ve svém prohlášení pokračoval.

Tanky Panther a Leopard 2 mají obdobnou korbu, věž je odlišná.

Německý Rheinmetall chce postavit továrnu na nové tanky Panther přímo na Ukrajině

Německý zbrojařský koncern Rheinmetall jedná s Kyjevem o výstavbě továrny na výrobu tanků Panther přímo na Ukrajině. Ročně by jich mohl vyrobit až 400, řekl německému deníku Rheinische Post šéf podniku Armin Papperger. Západní spojenci se už několik měsíců snaží Ukrajině dodávat desítky tanků, ale země napadená Ruskem tvrdí, že by jich potřebovala další stovky.

Přečíst článek

Rusko útokem na Ukrajinu z loňského 24. února rozpoutalo nejhorší pozemní konflikt v Evropě od konce druhé světové války. Podle odhadů už si vyžádal desetitisíce mrtvých na obou stranách a vyhnal miliony lidí z domovů. Bez ohledu na tyto skutečnosti Moskva o své invazi oficiálně informuje jako o speciální vojenské operaci. Tvrdí, že chce osvobodit ruskojazyčné obyvatelstvo a také Ukrajinu denacifikovat a demilitarizovat. Na Ukrajině se pokusila anektovat další čtyři oblasti, podobně jako na jaře 2014 v rozporu s mezinárodním právem anektovala ukrajinský poloostrov Krym.

Ministr Lavrov si v Dillí vysloužil výsměch
Reklama

Související

Musk se chlubí, že zabránil jaderné válce. Kvůli němu jsme jí ale blíž, míní věhlasný politolog

Musk se chlubí, že zabránil jaderné válce. Kvůli němu jsme jí ale blíž, míní věhlasný politolog

Přečíst článek

Německé přístavy jsou plné LNG tankerů. Rusové nedodají Evropě ani kubík plynu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme