Reklama

Politický diář Jany Havligerové: Stropnický prezident? Zatím sonduje, co by bylo kdyby

Politický diář Jany Havligerové: Stropnický prezident? Zatím sonduje, co by bylo kdyby
profimedia.cz
Jana Havligerová

Exministr obrany Martin Stropnický, momentálně ambasador v Tel-Avivu, se prý poptává, zda by se v případě nezvolení hlavou státu mohl vrátit na post velvyslance v Izraeli. Tak pokud se Andrej Babiš ještě nerozhodl, kdo by byl tím pravým kandidátem za ANO na funkci prezidenta, dovolím si připomenout, že na ambasádě ve Finsku je Adam Vojtěch. Je to taky fešák jako Stropnický, bonusem navíc by bylo, že je jisté, jaká žena by v případě jeho úspěchu zaujala místo první dámy. Hlavní ovšem je, aby Babiš při tom přebírání možných uchazečů nepřebral.

Reklama

Podle senátorky Miroslavy Němcové je potřebná co největší podpora Ukrajiny, bez ohledu na to, kolik to bude stát, nebo jak moc bude třeba se uskromnit. „Vezmu si klidně deset svetrů, nemám s tím problém“, říká. To je slovo do pranice, šéfka sněmovny Markéta Pekarová Adamová jistě bledne závistí. Pro rozjezd pořádné mely by paní Němcová mohla prosadit snížení teploty v prostorách, kde zasedají a pohybují se senátoři tak, aby se mohla, jak slibuje, nabalit. Bylo by pěkné, kdyby šli zákonodárci pro jednou příkladem.

Obě výše zmíněné dámy mají dost společného. Právě teď je jim trnem v oku prezidentský kandidát Josef Středula. Nejprve senátorka Němcová dštila síru kvůli tomu, že šéf ČMKOS měsíčně pobírá částku přesahující 400 tisíc korun, a k tomu náhrady. Byla z toho blamáž jako hrom, ukázalo se, že sedla na lep informaci z falešného účtu na Twitteru. Pekarová Adamová pro změnu tvrdí, že Středula zneužil odborářskou demonstraci ke sběru podpisů pro svou prezidentskou kandidaturu. Údajně o tom existují důkazy. A mohli bychom je vidět?

Andrej Babiš

Politický diář Jany Havligerové: Andrej Babiš je zklamaný, pivo zdarma ani salám nezabraly

Šéf ANO zhodnotil senátní volby na Vysočině, kde se osobně angažoval za Janu Nagyovou, jednoznačně. Zmobilizoval se proti nim celý polistopadový kartel – rozuměj především Kalousek a navrch se k němu přidali zpěváci „pan Koller z Lucie a pan Klus“, kteří na předvolebním koncertu podpořili šéfa Senátu Miloše Vystrčila. Navíc, když dělal v Jihlavě kampaň, tak „strašně pršelo“. Hrůza. A to přitom ten salám, který Babiš rozdával, ani neměl prošlou lhůtu spotřeby.

Přečíst článek

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Politický diář Jany Havligerové: Česko podle Babiše: ANO obsazuje Hrad i Strakovku

Šéf ANO by se přeci jenom raději než prezidentem republiky stal znovu premiérem. „Jsem manažer, premiérská role mi sedí víc,“ svěřil se serveru Lidovky.cz. Jako nevýhodu prezidentského úřadu vidí malý manévrovací prostor. Prezident má omezené pravomoci…Na Pražském hradě by se podle Babišova ideálu měl usadit někdo z triumvirátu jeho věrných nohsledů – Schillerová, Havliček, Vondráček. To by, panečku byla jízda. Ale ani Andrej Babiš si nemůže koupit úplně všechno, co by chtěl. Naštěstí.

Přečíst článek

Jozef Síkela (STAN), ministr průmyslu a obchodu

Politický diář Jany Havligerové: Nevíte co si počít v zimě? Ministr Síkela pomůže

Rezort průmyslu má podrobný plán, jak v případě nouze vytápět veřejné i soukromé budovy na nižší teplotu. Dodržování pravidel by v případě jeho prosazení kontroloval po celé republice úřad se stovkou zaměstnanců. A kuchařka jak vařit, péct a smažit by pane ministře Síkelo k mání nebyla?

Přečíst článek

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme