Reklama

Tipsport: Češi na Messiho a spol. prosázeli dvě miliardy

Fotbalová hvězda Lionel Messi líbí pohár z MS v Kataru. Argentina ve finále porazila Francii
ČTK
 nst
nst

Letošní mistrovství světa ve fotbale bylo pro Tipsport rekordní - celkem Češi na fotbalové hvězdy vsadili 6 milionů tiketů. Nejvíce peněz přitáhlo včerejší finále Argentina - Francie.

Reklama

Fotbalový šampionát byl pro tuzemskou sázkařskou jedničku Tipsport rekordní jak v tržbách, které dosáhly 1,9 miliardy korun, tak v absolutním počtu klientů, kteří si během MS vsadili. A počet tiketů vsazených u Tipsportu na MS v Kataru dosáhl skoro šesti milionů. Pro srovnání na MS 2018 v Rusku to bylo 1,043 miliardy korun, v Brazílii v roce 2014 600 milionů korun. 

Rekordní sázky na finále

Rekordní a nesmírně zajímavý šampionát jen podtrhlo finálové drama Argentina - Francie, které mělo do obvyklých taktických bitev na velkých akcích daleko a vzhledem k průběhu byl o finále mezi klienty Tipsportu velký zájem v live sázkách.

Finále vytvořilo absolutní rekord Tipsportu v live sázkách na jeden zápas - 46 milionů korun, dosud do bylo kolem 30 milionů. Sázkaře tohle krásné divadlo bavilo až do konce, rozhodně nebyli ze šampionátu unaveni. A ve finále byli velice úspěšní. Proč? Protože padaly góly, trefovali se top střelci Messi a Mbappé a nakonec přece jen vyhrál mírný favorit - Argentina. A i když Argentina začala šampionát prohrou se Saúdskou Arábií, klienti Messimu a spol. věřili a nakonec titul pro Argentinu očekávali i ve finále,“ komentuje sázkové tendence vedoucí bookmaker Tipsportu Pavol Boško s tím, že celkem se prosázely 9,4 milionu korun na Argentinu v kurzu 1,88, proti 6 milionům korun na Francii v kurzu 2,02.

Vítězstvím by Messi a spol. pomohli i ekonomice Argentiny

Inflace v Argentině se blíží sto procentům. Vítězství Messiho a spol. by zemi pomohlo

Vedle sportovního úspěchu by výhra v nedělním finále mistrovství světa v Kataru ve fotbale mohla Argentině přinést i ekonomickou vzpruhu. Messi a spol. mohou Argentincům přinést nekonečnou radost a pomoci krotit obří inflaci.

Přečíst článek

Absolutně nejvyšší výhrou na jednom tiketu je sólo sázka za 777 777 korun v kurzu 6 na tip Argentina mistrem světa - s výhrou 4,67 milionu korun. Naopak na tipu Brazílie pohořel milionový sázkař (vsazeno 1,2 mil korun v kurzu 3,65). Francouzům musel děkovat za finálový obrat i tipér, který vsadil 200 tisíc korun v kurzu 3 na remízu po 90 minutách.

„Zajímavý tiket s tzv. cashoutem jsme vyhodnocovali po skončení finále MS. Sázkař dal dohromady sport a politiku, vložil 150 tisíc korun na tiket s dvěma příležitostmi: Argentina mistrem světa 6 a Andrej Babiš prezidentem 3. Argentina mu vyšla a tip s Babišem nechtěl riskovat a příležitost ukončil. Tohle Tipsport nabízí jako jediná sázková kancelář na trhu. Využil cashoutu, tedy předčasné vyplacení tiketu, a i se sníženým výsledným kurzem bral výhru 558 tisíc korun,“ dodává Pavol Boško, který se specializuje na politické sázky.

Šokující prohra Argentiny s Araby

Fotbalový šampionát v Kataru nabídnul nezvyklé množství nečekaných výsledků a dílčí úspěchy outsiderů proti velkým favoritům, což v takových chvílích sázkaře rozhodně nepotěšilo. „Fotbalový svět je stále vyrovnanější a kdo startuje na MS, tak už prostě není pro legraci. Je to paradox, ale spoustě sázkařů přinesla Argentina radost z výher, ale její šokující prohra se Saúdskou Arábií potopila desetitisíce tiketů, 99,8 procenta z nich bylo vsazeno na Argentinu,“ hodnotí největší překvapení MS fotbalový bookmaker Tipsportu Petr Urbanec. 

Co se týká předpovědí bookmakerů a sázkařů, kdo je favoritem, kdo se stane mistrem světa, tak se stejně jako před čtyřmi lety moc nespletli. Všechny zaskočil krach Němců, kteří ale skončili ve skupině i před čtyřmi lety a vlastně brzy letos končila i Brazílie, ale ani ta v roce 2018 nehrála o medaile. Favorizovaná Francie byla blízko obhajobě titulu a spolufavorit Argentina na titul dosáhl. Chorvatsko po finále 2018 opět „nepřekvapilo“ a skončilo třetí. Obrovským překvapením se pro všechny stali fotbalisté Maroka, kteří se z pozice outsiderů v kurzu kolem 250 na titul, propracovali až na 4. místo a stali se historicky nejúspěšnějším africkým týmem na MS.

Muhammad bin Rašíd Al Maktúm, také šejch Muhammad, je premiér a viceprezident Spojených arabských emirátů a emírem Dubaje.

Královská rodina Al Maktúmů vládne pohádkové Dubaji. Ale v Perském zálivu patří k těm chudším

Ačkoliv je Dubaj, jeden ze sedmi emirátů tvořící společný stát, tím nejznámějším a nejtřpytivějším městem regionu, tamní vládnoucí rodina Al Maktúmů patří v regionu překvapivě k těm nejchudším. Nejbohatší je rod Saúdů, jehož majetek je pětkrát vyšší než HDP České republiky. Podívejte se na žebříček sestavený serverem newstream.cz.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Tipsport Malta Cup 2023, finálové utkání Sandhausen - WSG Tirol

Zimní pohár se nám vyplatí, přitáhne to lidi k fotbalu v mrtvé sezóně, říká Sochor z Tipsportu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme