Reklama

Rakouská Supernova expanduje na Slovensko, už tam má 15 obchodních center a hobbymarketů

MAX OC Nitra
Supernova
Věra Tůmová

Portfolio rakouské realitní skupiny Supernova se rozrůstá. Nejnovější expanzi si skupina naplánovala už na pátý trh - k našim slovenským sousedům. K hobby marketům si nyní pořídila také obchodní centra. Nejnovější investiční akce skupiny je o to zajímavější, že jde o léta zavedená centra v krajských městech, která nyní čekají na „zelenou rekonstrukci“. O transakci bez uvedení ceny informovala skupina na svých sociálních sítích.

Reklama

K jedenácti hobbymarketům OBI si rakouská realitní skupina Supernova nyní na Slovensku přidává do svého portfolia po šesti letech také čtveřici obchodních center.  Nejde přitom jen tak o ledajaká malá lokální centra. Jedná se o více jak deset let zavedené „obchoďáky“ se značkou Max v krajských městech Trnava, Trenčín, Nitra a Poprad a s rozlohou v průměru kolem 15 tisíc metrů čtverečních.

V celkovém součtu tak jde pro Supernovu o transakci s pronajímatelnou plochou 60 tisíc metrů čtverečních. Pro skupinu to je významný krok i kvůli tomu, že se nyní jedná o první její zdejší nemovitosti pro vícero nájemců. Zatímco u hobbymarketů má pouze jednoho nájemce, v případě obchodních center získává touto transakcí i nájemce z řady odlišných segmentů od supermarketů, gastronomie či obchodů s módou až po kinosály. Mezi těmi nejdůležitějšími nájemci je například Billa, Decathlon či oblíbené módní značky New Yorker, Sinsay či Kik, se kterými už ostatně spolupracuje i na jiných trzích.  Supernova chce nyní všechna nově pořízená obchodní centra energeticky optimalizovat i s ohledem na životní prostředí a svůj cíl klimatické neutrality skupiny do konce roku 2023.

Realitní skupina Supernova sídlí v Grazi a za více než 20 let realizovala 137 projektů v Rakousku, Chorvatsku, Polsku, Rumunsku, Slovinsku a na Slovensku.  V portfoliu má nyní majetek v hrubé hodnotě 1,85 miliardy eur.

Takto bude vypadat resort Mandré na Pagu.

Češi postaví v Chorvatsku další luxusní dovolenkový resort

Čtyřiadvacet prémiových apartmánů, bazény a plážový bar postaví tuzemští developeři na chorvatském ostrově Pag. Investice má vyšplhat k pěti milionům eur.

Přečíst článek

Připravované přístroje jsou ještě rozměrné, budou se miniaturizovat.

Těžba surovin ve vesmíru? Zatím je vzdálená, ale už se připravuje

Nedostatek surovin nezpůsobuje jenom válka na Ukrajině. Některé nerosty jsou velmi žádané stále, protože průmysl jich chce víc, než se dá ze země vytěžit. Kde je vzít? Jedna odpověď zní jako ze sci-fi: získat je ve vesmíru. Ale nejde o fantazie. I čeští vědci se podílejí na projektech, které by měly kosmickou těžbu umožnit, píše pro Newstream vědecký novinář Josef Tuček.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Manhattan

Zájem o hypotéky nemizí jen v Česku. Vlastní byt je na Západ od nás nedostupný luxus

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme