Reklama

Němečtí sedláci jsou připraveni na legalizaci pěstění konopí

záhon technického konopí
VitVit, wikimedia, CC BY-SA 4.0
 ČTK

Němečtí zemědělci mají zájem o pěstování konopí a pouze čekají na schválení zákona o legalizaci marihuany, řekl podle německé agentury DPA spolkový ministr pro zemědělství Cem Özdemir. Nová německá vládní koalice sociálních demokratů (SPD), Zelených a svobodných demokratů (FDP) plánuje prosadit, aby bylo konopí dostupné dospělým v licencovaných obchodech.

Reklama

„Mnoho zemědělců je nyní na startovní čáře a čeká, až bude moci začít pěstovat konopí,“ sdělil Özdemir. „CDU nám to již nemůže zakázat,“ doplnil politik ze Zelených v narážce na Křesťanskodemokratickou unii (CDU), která byla v posledních 16 letech vládní stranou.

Angela Merkelová

Merkelovou střídá Scholz. Češi jeho zelenější kabinet pocítí v peněženkách

Německo má po šestnácti letech kancléře. Olaf Scholz dnes střídá Angelu Merkelovou a přijde s ním nová vláda, ještě zelenější než ta dosavadní. Vždyť její součástí jsou sami Zelení. České domácnosti tak to, že Německu vládne někdo jiný než Merkelová, poznají na vlastní kůži – spíše však na vlastní peněženku. V příštích letech budou postupně čísla na složenkách za elektřinu či plyn nabíhat rychleji, než se tak dělo dosud.   

Přečíst článek

Zatím je pěstování konopí v Německu povoleno jen pro léčebné účely. Zastánci legalizace marihuany tvrdí, že uzákoněním se předejde například tomu, aby se prodávalo nekvalitní zboží kontaminované různými nebezpečnými látkami.

„Jsem rád, že šílenost se zákazem konopí končí,“ řekl ministr. „Ti, kdo nakupují od nezákonných prodejců, nevědí, co to obsahuje a jaké to má možné vedlejší účinky,“ vysvětlil Özdemir. Legalizace podle něj jednak posiluje ochranu spotřebitelů, jednak také ulehčuje policii, která se může více zaměřit na trh s tvrdými drogami.

Dřevostavby mají budoucnost a stavět by se měly i do výšky

Zájem o dřevostavby roste. Například v Nizozemí nebo Francii si dokonce stanovili povinnost, že část výstavby bude muset být právě ze dřeva. I Češi čím dál častěji projevují zájem o tento typ domů, zatím ale v tuzemsku lze ze dřeva postavit maximálně čtyři patra vysokou budovu.

Přečíst článek

Zemědělství, ilustrační foto

Ceny potravin vystřelí nahoru. V zemědělství chybí lidé i stroje

Ve Vietnamu sklízí rýži armáda, v Británii vylévají mléko na zem a ve Spojených lákají řezníky na hodinky Apple Watch. Dodavatelské řetězce u potravin jsou ohroženy po celém světě nedostatkem pracovníků.

Přečíst článek

 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme