Reklama

Největší zakázka Siemensu v historii, v Egyptě postaví vysokorychlostní trať za miliardy eur

Siemens
ČTK
 ČTK

Egypt podepsal smlouvu s železniční a dopravní divizí průmyslové společnosti Siemens a jejími partnery na výstavbu přibližně 2000 kilometrů vysokorychlostní železnice. S odvoláním na oznámení německé skupiny o tom dnes informovala agentura Reuters. Divize Siemensu má v projektu podíl v hodnotě 8,1 miliardy eur (200 miliard korun).

Reklama

Dohodu egyptský Národní úřad pro tunely (NAT) uzavřel s konsorciem, které zahrnuje společnosti Siemens Mobility, Orascom Construction a Arab Contractors. Výsledný vysokorychlostní železniční systém bude šestý nejrozsáhlejší na světě. "Jedná se o největší zakázku v historii společnosti Siemens," uvedl v prohlášení generální ředitel společnosti Siemens Roland Busch.

Po dokončení bude egyptská vysokorychlostní síť sestávat ze tří železničních tratí. Jedna z nich, kterou Siemens v září nazval "Suezským průplavem na kolejích", spojí pobřeží Rudého a Středozemního moře.

Škoda Group

Škoda Group opraví švédské tramvaje. Zakázku za dvě miliardy odbaví v Ostravě

Skupina Škoda Group (dříve Škoda Transportation) získala zakázku na opravu 80 tramvají pro švédského dopravce Västtrafik AB dohromady za 1,95 miliardy korun. Tramvaje nyní jezdí v Göteborgu.

Přečíst článek

Vlaky na ní zkrátí dobu jízdy o polovinu. Budou přepravovat pasažéry i náklad. Spojení o délce 660 kilometrů bude zahrnovat hlavní trať určenou pro přepravu více než 30 milionů cestujících ročně a také nákladní trať, která povede mezi rudomořským přístavem Ajn Suchna a středomořskými přístavy Alexandrie a Marsa Matrúh. Ajn Suchna je významný přístav a průmyslový komplex jižně od Suezského průplavu, nejrychlejšího námořního spojení mezi Evropou a Asií.

Hodnota podílu Siemensu zahrnuje 2,7 miliardy eur za první trať, na jejíž výstavbě se stejné strany dohodly loni v září. Co se týče zbylých dvou tratí, jedna má vést z Káhiry do Asuánu na jihu země a druhá propojí Luxor s městy Hurgada a Safáda u Rudého moře, uvedla loni egyptská společnost Orascom.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Vlak je sestaven z motorové lokomotivy "Zamračená" řady T 478.1 a klasických kupátkových vozů zachovaných v původním provedení

Jak na víkend k Mácháči? Nejlépe vlakem. Je to za pár korun a bez starostí s parkováním

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme